Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 121 - 130 (van 147)

 • Klimaatpark geopend

  7 juli 2015

  1 juli is het DELTA Klimaatpark geopend! Het park ligt in het natuurpark Duinzoom in Renesse. Je volgt een route langs de thema’s Waterkracht, Groeikracht, Zonnekracht en Windkracht. Via opdrachten en informatie op borden worden wandelaars geprikkeld om na te denken over het zuinig en bewust omgaan met energie.

  Bekijk details van Klimaatpark geopend

 • Rugbyclub en Scouting winnen zonnepanelen

  26 juni 2015

  Rugbyclub Tovaal uit Goes en Scouting Ridder Boudewijngroep uit Yerseke zijn de winnaars geworden van de wedstrijd 'Zet je vereniging in het zonnetje'. Beide verenigingen ontvangen gratis een set zonnepanelen.

  Bekijk details van Rugbyclub en Scouting winnen zonnepanelen

 • Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

  17 juni 2015

  In de Oosterscheldekering zal vanaf dit najaar stroom worden opgewekt uit eb en vloed door een getijdencentrale. De centrale moet stroom gaan leveren aan een bedrijf. Het is voor het eerst dat energie uit eb en vloed in Nederland verkocht gaat worden.

  Bekijk details van Getijdencentrale in de Oosterscheldekering

 • Dorpsraad hoopt op elektrische deelauto

  10 juni 2015

  Het idee om een elektrische deelauto in het dorp te zetten, komt voort uit de verkiezing van 's-Heer Hendrikskinderen tot duurzaamste dorp van Zeeland.

  Bekijk details van Dorpsraad hoopt op elektrische deelauto

 • Zeeuws-Vlaams team in Friese Zonnebootrace

  19 mei 2015

  Het negen leden sterke ZSC (Zeldenrust-Steelantcollege) Solar Boat Team deed mee met een eigengemaakte zonneboot. De drie vwo 5-leerlingen zijn er supertrots op. Met drie mede vwo 5-leerlingen en drie havo 4-leerlingen besloten ze vorig jaar een zonneboot te bouwen, voor hun profielwerkstuk.

  Bekijk details van Zeeuws-Vlaams team in Friese Zonnebootrace

 • Stem nu op een Zeeuwse vereniging

  18 mei 2015

  29 verenigingen in Zeeland doen mee aan de wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’. Van 13 mei tot en met 21 juni kun je op een van deze verenigingen stemmen.

  Bekijk details van Stem nu op een Zeeuwse vereniging

 • Opslag groene energie in haven Zeeland

  8 mei 2015

  In het Sloegebied bij Vlissingen komt er begin 2016 een groot complex voor de opslag van groene stroom van windmolens en zonnepanelen.

  Bekijk details van Opslag groene energie in haven Zeeland

 • Energieneutraal bouwen is uitgangspunt bij nieuwbouw

  8 mei 2015

  De gemeente Middelburg eist van projectontwikkelaars dat zij bij de aankoop van bouwgrond voor nieuwe projecten alleen nog maar duurzame huizen bouwen.

  Bekijk details van Energieneutraal bouwen is uitgangspunt bij nieuwbouw

 • Twee Zeeuwse sportclubs in finale energiewedstrijd

  28 april 2015

  Twee clubs uit Zeeland zijn doorgedrongen tot de finale van de Nuon Club Competitie 2015. Het gaat om Hockey Club Schouwen Duiveland uit Zierikzee en Tennis Vereniging Zaamslag uit het gelijknamige dorp in de gemeente Terneuzen.

  Bekijk details van Twee Zeeuwse sportclubs in finale energiewedstrijd

 • P-Nuts Award voor project Energieke Sportverenigingen

  20 april 2015

  Het Zeeuws Klimaatfonds, de gemeente Borsele en 12 sportverenigingen hebben samen de nationale P-Nuts Award voor het ‘Mooiste Regionale Samenwerkingsverband’ in de wacht gesleept. De feestelijk uitreiking vond plaats op 16 april in Tilburg. Voor de P- Nuts Awards kwamen 71 initiatieven en projecten in aanmerking. Alle projecten worden gezien als inspirerende voorbeelden van lokale en regionale initiatieven voor een duurzame energiebeweging. ‘Energieke Sportverenigingen’ was de enige Zeeuws inzending.

  Bekijk details van P-Nuts Award voor project Energieke Sportverenigingen