Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 111 - 120 (van 147)

 • Het Zeeuws Klimaatfonds tekent samenwerkingsovereenkomst

  24 november 2015

  Elke instelling, burger of bedrijf moet CO2-uitstoot kunnen compenseren in de eigen regio met duurzame energieprojecten. Daarom gaan de drie regionale klimaatfondsen – Klimaatfonds Haaglanden, het Zeeuws Klimaatfonds en de CO2 Bank Utrecht – intensief met elkaar samenwerken.

  Bekijk details van Het Zeeuws Klimaatfonds tekent samenwerkingsovereenkomst

 • Verlenging regeling Asbest eraf, zonnepanelen erop

  16 november 2015

  De Provincie Zeeland verlengt de subsidieregeling voor het vervangen van asbestdaken op landbouwschuren en het plaatsen van zonnepanelen. De subsidieregeling eindigt dit jaar. Omdat er nog budget beschikbaar is wordt de regeling met een jaar, tot en met 2016, verlengd. Dat maakte landbouw gedeputeerde Jo-Annes de Bat op 21 oktober 2015 bekend.

  Bekijk details van Verlenging regeling Asbest eraf, zonnepanelen erop

 • Hoe Klimaatneutraal wil jij worden?

  16 november 2015

  Het Energieservicepunt Zeeland organiseert op donderdagavond 26 november 2015 een informatieavond in Middelburg over klimaatneutraal leven. Wil je samen met anderen in jouw straat, wijk, dorp of vereniging aan de slag met lokale duurzame energie-initiatieven? Laat je dan inspireren door de ervaringen van anderen. Het Energieservicepunt Zeeland is een samenwerkingsverband van Zeeuwind, ZMf en het Zeeuws Klimaatfonds.

  Bekijk details van Hoe Klimaatneutraal wil jij worden?

 • Getijdeninstallatie in Oosterschelde stormvloedkering succesvol geïnstalleerd

  6 oktober 2015

  Na maanden van voorbereiding en de bouw van de centrale, is volgens het bedrijf Tocardo de installatie van 5 getijdenturbines in de Oosterschelde stormvloedkering succesvol verlopen. Het is één van de belangrijkste stappen richting energieopwekking uit eb en vloed in Zeeland.

  Bekijk details van Getijdeninstallatie in Oosterschelde stormvloedkering succesvol geïnstalleerd

 • Middelburg groene monumentenstad in de Vleeshal

  6 oktober 2015

  Op zaterdag 10 oktober organiseert ‘Middelburg, groene monumentenstad’ tussen 10 en 12.30 uur een Energiebeurs in de Vleeshal op de Markt te Middelburg. Op de Markt zijn er activiteiten tot 16 uur. Om 10 uur rijdt burgemeester Harald Bergman de Markt op met een TESLA naar een Nul op de Meter woning die voor de Vleeshal op de Markt staat.

  Bekijk details van Middelburg groene monumentenstad in de Vleeshal

 • Zeeland moet meepraten over kerncentrales Doel

  26 augustus 2015

  De provincie Zeeland moet er bij België op aandringen dat zij ook mag meepraten over het tien jaar openhouden van de twee oudste kerncentrales in Doel. GroenLinks in Provinciale Staten heeft die oproep gedaan aan het dagelijks provinciebestuur. De grootste partij in Hulst, Algemeen Belang Groot Hulst, deed dit eerder aan het college van B en W van Hulst.

  Bekijk details van Zeeland moet meepraten over kerncentrales Doel

 • Ruime belangstelling voor milieuwoningen in Goes

  26 augustus 2015

  Aan de Witte de Withstraat en de Abel Tasmanstraat in Goes-West bouwt de woningcorporatie RWS 21 nieuwbouwwoningen. Deze woningen worden verwarmd en gekoeld door een gesloten systeem dat bestaat uit een ijsbuffer in de grond (onder de tuin) en zonneluchtcollectoren op het dak die reageren op zon en wind en een warmtepomp. Het IJs van Columbus heet het systeem.

  Bekijk details van Ruime belangstelling voor milieuwoningen in Goes

 • Rioolzuivering bij Ritthem gaat meer energie opleveren dan kosten

  26 augustus 2015

  Waterschap Scheldestromen bouwt de rioolwaterzuiveringsinstallatie bij Ritthem om tot Energiefabriek. De zuivering gaat vanaf 2018 35 procent meer elektriciteit opleveren dan kosten. Dat komt neer op de energiebehoefte van bijna 400 huishoudens. Als het algemeen bestuur van het waterschap donderdag 2 juli mee instemt, wordt de komende jaren ruim negen miljoen euro in de zuivering geïnvesteerd.

  Bekijk details van Rioolzuivering bij Ritthem gaat meer energie opleveren dan kosten

 • Subsidie gezamenlijke energiebesparing en duurzame opwekking

  22 juli 2015

  Goed nieuws voor Zeeuwen die samen aan de slag willen om hun huizen mooier, comfortabeler en energiezuiniger te maken. De ‘Energieke Samenleving Zeeland’ (de gezamenlijke Zeeuwse gemeenten) stimuleert u om samen te werken en stelt een subsidie van maximaal 3.000 euro beschikbaar voor de organisatiekosten van uw burgerinitiatief.

  Bekijk details van Subsidie gezamenlijke energiebesparing en duurzame opwekking

 • Snelladen langs de A58

  20 juli 2015

  Langs de A58 worden eind dit jaar twee nieuwe snellaadstations gebouwd voor elektrische auto's. Een snellaadstation komt in de richting van Vlissingen bij tankstation Selnisse, tussen Heinkenszand en Arnemuiden. De andere komt in de richting van Bergen op Zoom bij Goes, tankstation De Vliedberg.

  Bekijk details van Snelladen langs de A58