Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 101 - 110 (van 147)

 • Werkgeversvereniging BZW geeft plan zonnepanelen op bedrijfsdaken tweede kans

  6 februari 2016

  De Brabants- Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) benadert momenteel alle 1900 leden om hun bedrijfsdaken te voorzien van zonnepanelen.

  Bekijk details van Werkgeversvereniging BZW geeft plan zonnepanelen op bedrijfsdaken tweede kans

 • Groene monumenten

  20 januari 2016

  Wil je je monument in Middelburg mooier, comfortabeler en energiezuiniger maken?! ‘Middelburg groene monumentenstad’ is een burgerinitiatief en organiseert in januari, februari, maart en april 4 werksessies.

  Bekijk details van Groene monumenten

 • Energieke regio helpt midden- en kleinbedrijf duurzamer worden

  15 januari 2016

  Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Met die boodschap wil Energieke Regio Zeeland vooral het midden- en kleinbedrijf in de provincie in beweging krijgen.

  Bekijk details van Energieke regio helpt midden- en kleinbedrijf duurzamer worden

 • SAMENWERKEN BIJ ENERGIEBESPARING? Vraag voor 1 februari de subsidie “Energieke samenleving Zeeland” aan!

  11 januari 2016

  Wil je samen met anderen woningen in je wijk, buurt of dorp energiezuiniger maken? Via de subsidie ‘Energieke Samenleving Zeeland’ kun je maximaal € 3.000,- subsidie krijgen voor de organisatie- en advieskosten voor je plan. Voor 1 februari kun je voor de laatste keer subsidie aanvragen.

  Bekijk details van SAMENWERKEN BIJ ENERGIEBESPARING? Vraag voor 1 februari de subsidie “Energieke samenleving Zeeland” aan!

 • Sjaak op tour langs Zeeuwse basisscholen

  9 december 2015

  DELTA is eind november gestart met een nieuw initiatief genaamd Sjaak’s Scholentour. Sjaak Vogel, energieadviseur van DELTA, gaat op tour langs de Zeeuwse basisscholen en spelenderwijs leert hij de leerlingen over energie(besparing) en veilig internetten. De deelnemende scholen gaan daarnaast ook de strijd met elkaar aan in een competitie met als hoofdprijs een zonnepanelen installatie van € 4.000,-.

  Bekijk details van Sjaak op tour langs Zeeuwse basisscholen

 • Zeeuwse studenten naar VN klimaattop

  9 december 2015

  Zeeuwse studenten zijn van 7 t/m 12 december naar de VN Klimaattop in Parijs. Ze laten daar hun stem horen voor klimaatrechtvaardigheid bij The Peoples Summit, ze laten zich inspireren en ze werken mee aan de bijeenkomst van de World Business Council on Sustainable Development (WBCSD), onder leiding van oud TNT-topman Peter Bakker.

  Bekijk details van Zeeuwse studenten naar VN klimaattop

 • Succesvolle energiebijeenkomst klimaatneutraal worden

  9 december 2015

  Op 26 november heeft het Energieservicepunt Zeeland (initiatief van ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds) een informatieavond georganiseerd in Middelburg, over ‘hoe klimaatneutraal wil je worden?’ Een bijeenkomst over klimaatneutraal leven, een thema, dat naadloos aansluit bij de klimaatconferentie in Parijs, die van 30 november tot en met 11 december plaatsvindt. De thema-avond werd druk bezocht: ruim 70 mensen lieten zich inspireren. Mensen die actief zijn in de diverse energie-initiatieven...

  Bekijk details van Succesvolle energiebijeenkomst klimaatneutraal worden

 • Inspiratie voor duurzaam huis

  27 november 2015

  Tijdens het Energiecafé in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland presenteerden Ro & Ad architecten een inspirerende woning "The Good House" en vertelde één van de bewoners over de ervaringen met het huis.

  Bekijk details van Inspiratie voor duurzaam huis

 • Farm of the future

  27 november 2015

  De winnaars van de Energy Battle Zeeland 2015, leerlingen van het Calvijn College, hebben met een origineel idee voor het probleem van methaangas de wedstrijd gewonnen.

  Bekijk details van Farm of the future

 • Provincie Zeeland wil geen wildgroei zonneparken

  26 november 2015

  De provincie Zeeland wil zelf beslissen waar en hoeveel zonneparken er binnen de provinciegrenzen komen. Daarom stelt het provinciebestuur nieuwe regels op om wildgroei tegen te gaan. De provincie vindt dat de parken in het landschap moeten passen, aldus gedeputeerde Carla Schönknecht. Zonnepanelen op daken en bedrijventerreinen vindt ze geen probleem.

  Bekijk details van Provincie Zeeland wil geen wildgroei zonneparken