Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 91 - 100 (van 154)

 • Informatieavond over energie en wonen

  5 juli 2016

  Op 4 juli was er in de ZB in Middelburg een energiemarkt en een informatieve bijeenkomst over geld en energie besparen. De presentaties zijn nu beschikbaar. Ongeveer honderd belangstellenden woonden deze activiteiten bij.

  Bekijk details van Informatieavond over energie en wonen

 • Grootste zonnepark Benelux mogelijk in Zeeland

  11 mei 2016

  In de Zeeuwse gemeenten Borsele en Vlissingen komt mogelijk het grootste zonnepark van de Benelux. Het park van 43 hectare krijgt een vermogen van 50 MW, goed voor de stroomvoorziening van 15.000 huishoudens.

  Bekijk details van Grootste zonnepark Benelux mogelijk in Zeeland

 • Minister roemt lef van RWS met ijswoningen Goes

  11 mei 2016

  “Innovatie moet je niet teveel reguleren, maar overlaten aan mensen met lef”, merkte minister Blok op toen hij maandag 25 april een bezoek bracht aan de ijsbufferwoningen in Goes-West.

  Bekijk details van Minister roemt lef van RWS met ijswoningen Goes

 • Straks meer windenergie dan kernenergie in Zeeland

  18 april 2016

  Nog even en dan is het vermogen aan windenergie hoger dan het vermogen aan kernenergie in Zeeland. De kerncentrale in Borssele is goed voor 485 megawatt. Op dit moment zijn Zeeuwse windmolens goed voor 351 megawatt, de komende jaren zal dit stijgen tot 570 megawatt in 2020.

  Bekijk details van Straks meer windenergie dan kernenergie in Zeeland

 • Subsidieregeling 'asbest er af, zonnepanelen er op' is uitgeput

  18 april 2016

  De Zeeuwse subsidieregeling voor het vervangen van asbestdaken door het plaatsen van zonnepanelen is uitgeput. Er kan daarom geen subsidie meer aangevraagd worden. De regeling was bedoeld voor eigenaren van (voormalig) agrarische bedrijfsgebouwen.

  Bekijk details van Subsidieregeling 'asbest er af, zonnepanelen er op' is uitgeput

 • Waterschappen lanceren digitale energiekaart

  13 april 2016

  Op 21 maart heeft Stefan Kuks, vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen, de digitale energiekaart gelanceerd. Op de kaart zijn alle 220 gerealiseerde en in aanbouw zijnde projecten van de waterschappen te zien op het gebied van duurzame energieopwekking en energiebesparing. Ook in Zeeland lopen diverse energieprojecten.

  Bekijk details van Waterschappen lanceren digitale energiekaart

 • Welke Zeeuwse vereniging wint gratis zonnepanelen?

  13 april 2016

  Het Zon Effect organiseert ook in 2016 een wedstrijd voor Zeeuwse verenigingen. Ben je lid van een Zeeuwse vrijetijdsvereniging en verdient jouw clubgebouw gratis zonnepanelen? Meld je vereniging dan vanaf 2 april aan op de website van Het Zon Effect.

  Bekijk details van Welke Zeeuwse vereniging wint gratis zonnepanelen?

 • Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen weer van start

  13 april 2016

  De gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen Het Zon Effect gaat weer van start. Vanaf 2 april kunnen particulieren tegen een scherp tarief zonnepanelen aanschaffen. Het is de vijfde keer dat ZMf en Zeeuwind deze gezamenlijke inkoopactie organiseren.

  Bekijk details van Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen weer van start

 • Zeeland internationaal in de spotlight

  4 april 2016

  Op 4 april presenteerden de 12 provincies in de Ridderzaal hun paradepaardjes op het gebied van duurzame energie tijdens de interparlementaire Energieconferentie in het kader van het Europese voorzitterschap van Nederland.

  Bekijk details van Zeeland internationaal in de spotlight

 • Zeeuwen demonstreren tegen kernenergie

  24 maart 2016

  Een kleine duizend mensen hebben zaterdag 12 maart in Antwerpen betoogd voor sluiting van de verouderde kerncentrale Doel. De protestmars, die ging van het Paleis der Schone Kunsten naar de Groenplaats, trok deelnemers uit alle windstreken. Behalve Vlamingen en Walen deden er ook veel Duitsers en Nederlanders mee waaronder zo’n twintig Zeeuwen. De ZMf had voor het Zeeuwse busvervoer gezorgd.

  Bekijk details van Zeeuwen demonstreren tegen kernenergie