Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 91 - 100 (van 147)

 • Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen weer van start

  13 april 2016

  De gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen Het Zon Effect gaat weer van start. Vanaf 2 april kunnen particulieren tegen een scherp tarief zonnepanelen aanschaffen. Het is de vijfde keer dat ZMf en Zeeuwind deze gezamenlijke inkoopactie organiseren.

  Bekijk details van Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen weer van start

 • Zeeland internationaal in de spotlight

  4 april 2016

  Op 4 april presenteerden de 12 provincies in de Ridderzaal hun paradepaardjes op het gebied van duurzame energie tijdens de interparlementaire Energieconferentie in het kader van het Europese voorzitterschap van Nederland.

  Bekijk details van Zeeland internationaal in de spotlight

 • Zeeuwen demonstreren tegen kernenergie

  24 maart 2016

  Een kleine duizend mensen hebben zaterdag 12 maart in Antwerpen betoogd voor sluiting van de verouderde kerncentrale Doel. De protestmars, die ging van het Paleis der Schone Kunsten naar de Groenplaats, trok deelnemers uit alle windstreken. Behalve Vlamingen en Walen deden er ook veel Duitsers en Nederlanders mee waaronder zo’n twintig Zeeuwen. De ZMf had voor het Zeeuwse busvervoer gezorgd.

  Bekijk details van Zeeuwen demonstreren tegen kernenergie

 • Corn boys plaatst zonnepanelen op hun kantine

  24 maart 2016

  Sportclub Corn Boys in Sas van Gent wil de contributie laag houden door zonnepanelen te leggen. Eind februari werden de panelen op het dak van het clubhuis geplaatst. Daardoor moet de energierekening met driekwart dalen. Dat geld wordt gebruikt voor een blijvende lage contributie, laat Corn Boys weten.

  Bekijk details van Corn boys plaatst zonnepanelen op hun kantine

 • Provincie Zeeland investeert 350.000 euro in project getijdenenergie

  18 maart 2016

  De provincie steekt 350.000 euro in een project om getijdenenergie grootschalig te kunnen inzetten. Het project is een vervolg op de getijdencentrale die vorig jaar in de stormvloedkering bij Neeltje Jans is gehangen. Het was voor het eerst dat op deze schaal energie werd gewonnen uit eb en vloed in een bestaande dam.

  Bekijk details van Provincie Zeeland investeert 350.000 euro in project getijdenenergie

 • Opslag van stroom in Vlissingen-Oost

  18 maart 2016

  Het Amerikaanse bedrijf AES denkt aan uitbreiding van het opslaggebouw voor stroom in Vlissingen-Oost. In dit gebouw kan zowel stroom worden opgeslagen als worden afgegeven om zo het hoofdtransportnet van Tennet te stabiliseren.

  Bekijk details van Opslag van stroom in Vlissingen-Oost

 • Energie- en CO2 besparing door 'waterstofrotonde'

  18 maart 2016

  Waterstofgas dat vrijkomt in de kraker van Dow wordt in de toekomst uitgewisseld via een ondergronds gastransportnetwerk. Nu wordt het explosieve gas nog over de weg vervoerd.

  Bekijk details van Energie- en CO2 besparing door 'waterstofrotonde'

 • Zeeuwse scholen verduurzamen school met crowdfunding

  16 februari 2016

  Scholen en overheden hebben vaak niet genoeg geld om goed door te kunnen pakken in verduurzaming en het gezonder maken van de klaslokalen.

  Bekijk details van Zeeuwse scholen verduurzamen school met crowdfunding

 • Fluplanders willen eigen windmolen voor het dorp bekostigen

  16 februari 2016

  Het plan voor een dorpswindmolen in Sint Philipsland mag verder worden uitgewerkt. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst begin februari in het dorpshuis. De initiatiefnemers willen ten noorden van het dorp in de Kramerspolder een windmolen plaatsen.

  Bekijk details van Fluplanders willen eigen windmolen voor het dorp bekostigen

 • ‘Warme truiendag' op Bevelandse basisscholen

  16 februari 2016

  Op diverse Bevelandse basisscholen was er op vrijdag 5 februari 'Warme truiendag'. Op deze dag werd energiebesparing extra onder de aandacht gebracht door bijvoorbeeld de kachel een graadje lager te zetten. Om het niet koud te krijgen, trok iedereen een warme trui aan.

  Bekijk details van ‘Warme truiendag' op Bevelandse basisscholen