In beeld

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Brian Dettmer beeldhoudt met boeken Bekijk details

  De Amerikaanse kunstenaar Brian Dettmer maakt van oude boekwerken prachtige kunstwerken. Dit doet hij niet door iets aan de boeken toe te voegen. Hij haalt enkel stukken van de bladzijdes weg. Wat overblijft zijn prachtige schilderijen. In deze TEDtalk legt hij uit hoe hij te werk gaat.

 • Boekenkunst van Ekaterina Panikanova Bekijk details

  De Russische Ekaterina Panikanova maakt haar gelaagde schilderijen met en op boeken. Met een nostalgisch ogende collage als resultaat.

 • Architect Lydia Fraaije over Biomimicry Bekijk details

  Lydia Fraaije is architect en designer gespecialiseerd op het gebied van biomimicry. Sinds 2006 runt ze haar eigen bureau (FRAAi architecten). Daarnaast is ze teamlid van BiomimicryNL. Fraaije gebruikt de principes uit de natuur om oplossingen te vinden voor ruimtelijke vraagstukken.

 • Achter de schermen: Erik Johansson Bekijk details

  Erik Johansson is bekend om zijn surrealistische foto's. Ook heel leuk zijn de Behind the scenes-filmpjes die hij op Youtube plaatst, zoals 'Cut & Fold'.

 • Top 10 mooiste bibliotheken Bekijk details

  De 10 mooiste bibliotheken ter wereld! 10-Library of Congress, Washington, D.C., Verenigde Staten 09-Bibliotheque Nationale de France, Parijs, Frankrijk 08-Trinity College Library, Dublin, Ierland 07-St John’s College Library, Cambridge, Groot-Brittannië 06-Royal Portuguese Reading Room in Rio de Janeiro, Brazilie 05-Technical University “Gheorghe Asachi” Library, Iasi, Roemenie 04-The Library of El Escorial, San Lorenzo de El Escorial, Spanje 03-Strahov Monastery Library, Praag, Tsjechie 02-Abbey...

 • Julie Watai's Mangameisjes Bekijk details

  De fotografie van Julie Watai is misschien wel 1 van de meest iconische voorbeelden van de moderne Japanse popcultuur. Haar mangameisjes krijgen steeds meer internationale aandacht. The Creators Project bezocht haar in Tokio.

 • 'Space sculptor' François Abélanet Bekijk details

  'Space sculptor' François Abélanet zoekt de grens tussen fictie en werkelijkheid in het alledaagse straatbeeld.

 • LandArt kunstenaar: Andy Goldsworthy Bekijk details

  In deze video krijg je een mooi overzicht van het werk van de Landschapskunstenaar Andy Goldsworthy.

 • Kunst als therapie: Alain de Botton Bekijk details

  Alain de Botton ziet kunst als een soort ‘nieuwe kerk’ waar mensen hun moraal vinden. In deze lezing legt hij uit waarom kunst zo belangrijk is.

 • Upwolfing vilttechniek Bekijk details

  De vilttechniek Upwolfin van Irene van der Wolf is niet nieuw, maar wel bijzonder. Bij upwolfing ontstaat er een reliëf in het vilt. In dit filmpje zie je hoe je zelf dit maakt.

Paginanavigatie