Social design

‘We cannot not change the world.’ Dat is wat Social Design ontwerpers willen meegeven. Social Design heeft namelijk als doel om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Het is een fundamenteel onderdeel van een duurzame levensstijl. Wat we ook doen, het verandert de wereld. Iedereen heeft hier invloed op. Sociaal Design wil mensen bewuster maken van wat we doen en hoe we de wereld op een positieve manier kunnen veranderen. Binnen het thema ‘Sociaal Design’ vind je een aantal bijzondere projecten en meer informatie over dit onderwerp.
 

 • Dutch Design in de Derde Wereld Bekijk details

  Al meer dan 50 ontwerpers ingezet Eerlijke producten op een eerlijke manier produceren? Nederlandse ontwerpers gaan naar de Derde Wereld en leveren een waardevolle bijdrage. Het is een trend om producten op een eerlijke manier te produceren. Producenten uit ontwikkelingslanden hebben vaak niet de know-how om de Westerse markt te bereiken. En het is moeilijk voor hen om de trends op de Westerse markt bij te houden. Steeds meer Nederlandse ontwerpers zetten zich in om producenten te ondersteunen bij...

 • Communitysites en Blogs Bekijk details

  Social Designers ontmoeten elkaar Social Designers houden bij het creëren van ontwerpen constant hun doel in de gaten: het leven verbeteren en rekening houden met de duurzaamheid van een ontwerp. Maar wanneer helpt een ontwerp om de kwaliteit van het leven te verbeteren? En wanneer is iets duurzaam? Designers ontmoeten, en delen informatie met elkaar op de verschillende social design communitysites en blogs.

 • Bijzondere social design projecten Bekijk details

  Social design in Nederland en buitenland Bij het maken van ontwerpen denken Social Designers altijd na over de sociale, humanistische en ethische aspecten van een ontwerp. Op de social design site staan vele voorbeelden van internationale projecten. Een aantal Nederlandse initiatieven zijn in dit artikel uitgelicht:

 • Young Design & Industry Bekijk details

  Vanuit de gedachte dat vernieuwing alleen kan worden gevonden in samenhang, ontwikkelt Young Design & Industry (YD+I) ontwerpprojecten. Economische, maatschappelijke en culturele aspecten worden in onderlinge samenhang benaderd. In ieder project staat een specifiek thema centraal. Daarnaast wordt visie verbonden aan de daadkracht en ervaring van de praktijk. Voor ieder project creëert YD+I een context waarin een ontwerpteam in samenwerking met een groep van belanghebbende partijen werkt aan het vraagstuk....