Scandinavisch design

Scandinavisch design is in. Al jaren domineert zij internationale beurzen en wordt er halsreikend uitgekeken naar de nieuwste ontwerpen. Niet alleen de designwereld smult van Scandinavisch design. De functionele esthetiek vindt ook haar weg naar de huiskamers van de consument. In dit dossier lees je meer over design uit het hoge noorden. Behoefte aan nog meer info? Lees dan verder in één van de publicaties die wij, ter verdieping, in onze artikelen aanbieden.

  • Duurzaam en functioneel Bekijk details

    Duurzaam, milieuvriendelijk, puur, functioneel en authentiek. Het zijn woorden die modern Scandinavisch design omschrijven. Het zijn verre van lege, hedendaagse designtermen en verraden veel over de bouwstenen van Noord-Europees design. Veel van de ontwerpen worden beïnvloed door het landschap en klimaat. Een kijkje in de grote inspiratiebronnen van onze noordelijke vrienden.

  • Finse klassiekers Bekijk details

    Finse designers, die snappen het wel. Ze maken perfect functionerende objecten. En weten precies hoe je esthetiek en puurheid combineert. Hun objecten zijn must-haves voor de verzamelaars en al jaren domineren ze internationale designbeurzen. Een aantal Finse populaire designklassiekers uitgelicht.

  • De rol van IKEA Bekijk details

    Verguisd door sommigen, geroemd door anderen. Wat je er ook van vindt, er is geen twijfel over mogelijk: IKEA heeft een grote rol gespeeld in het verspreiden van Scandinavisch design. Ook drukte het bedrijf haar stempel op populaire woonstijlen. Maar op welke manieren eigenlijk?