Nederlandse Mode

In het dossier Nederlandse mode vind je een lijst invloedrijke mode ontwerpers en een overzicht van de typerende Nederlandse ontwerpstijl. Bijzondere aandacht is er voor de expositie 'Modebelofte 2011'. Deze vond plaats in de Krabbedans en is opgezet door Carlo Wijnands en Bart Hess.

  • Fashion consultant Carlo Wijnands Bekijk details

    Als er iemand weet wat er qua mode speelt in Nederland, dan is het Carlo Wijnands. Deze fashion consultant is onder andere programma-directeur van de Amsterdam Fashion Week, coach bij Project Catwalk én curator van de Modebelofte 2011. In 700 woorden toont hij zijn visie op mode, Dutch Design en talent.

  • Modebelofte 2011: mode highlights Bekijk details

    Veelzeggend en toonaangevend modeprogramma in de Krabbedans tijdens Dutch Design Week Voor de vijfde maal presenteert de Krabbedans Modebelofte: een overzicht van de highlights op modegebied. Fashion consultant Carlo Wijnands selecteerde eindexamenitems van de meeste getalenteerde modestudenten van diverse kunstacademies. Het werk wordt gevat in een exceptionele setting; een Tableau Vivant vormgegeven door vormgever Bart Hess.

  • Nederlandse modeontwerpers Bekijk details

    Vier invloedrijke couturiers Speelde Nederland vroeger geen rol in mode-land, tegenwoordig tellen we mee. Mede door het succes van de volgende 4 modeontwerpers.