Materiaalkeuze bij design

Voordat een designer een product maakt, zijn er heel wat keuzes aan vooraf gegaan. Bijvoorbeeld welk materiaal het meest geschikt is. Het is daarom belangrijk om goede materialenkennis te hebben en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Wat zijn die ontwikkelingen? En waar is kennis vandaan te halen? Lees meer hierover binnen het thema Materiaalkeuze bij Design en Kunst.

  • Ontwikkelingen in de materialenwereld Bekijk details

    Nederland staat bekend om de innovatie materialen die zij voortbrengt. Er zijn zo’n 1700 bedrijven die Research & Development uitvoeren op dit gebied. Deze materialen zijn met name ontwikkeld voor industrieën zoals de vliegtuigbouw, high tech industrie etc. Maar ook designers maken gebruik van deze nieuwe materialen bij de ontwikkeling van hun producten.

  • DOEN | Materiaalprijs Bekijk details

    De DOEN | Materiaalprijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten in Nederland uit een blauwdruk voor de wereld van morgen te ontwerpen.

  • Biomimicry: inspiratie uit de natuur Bekijk details

    Biomimicry (ook wel ‘bio-imitatie’) is een wetenschap die de natuur en haar oplossingen voor problemen bestudeert. Deze oplossingen vormen een inspiratiebron voor designers en architecten. Bij de ontwikkeling en verbetering van producten en productieprocessen worden oplossingen uit de natuur nagebootst.