Land Art

Landschapskunst, ofwel Land Art genoemd kwam in de jaren '60 van de vorige eeuw in Amerika op. In de jaren ‘70 kreeg deze kunstvorm in Nederland ook aandacht. En nog steeds zijn er vele mooie Land Art projecten zowel kleinschalig, als enorm groot en moeilijk te bereiken voor bezoekers. In dit dossier meer over deze inspirerende kunstvorm en haar kunstenaars.

Terug naar etalage: Design en kunst

 • Opmerkelijke Land Art projecten Bekijk details

  Land Art, of ook wel landschapskunst bestaat al enkele decennia. Vandaar dat op het hele aardoppervlak deze vorm van kunst te vinden is. In dit artikel een overzicht van opmerkelijke en interessante Land Art projecten, gevonden overal ter wereld.

 • Land Art in Nederland Bekijk details

  In Nederland wordt Land Art vaak ook wel Landschapskunst genoemd. Het allereerste Land Art evenement vond plaats in 1971 in Sonsbeek: ‘Sonsbeek buiten de perken’. Het confronteerde het publiek met Minimal Art, Land Art en conceptuele kunst. Er kwam helaas nog niet veel publiek op af. Nu vind je in de provincie Flevoland de meeste land Art projecten. In dit artikel meer over opmerkelijke Land Art projecten in Nederland.

 • Land Art: Hedendaagse kunst en natuur Bekijk details

  De natuur en het landschap in relatie tot de mens staat nog steeds centraal in de beeldende kunst. Ingrepen, acties en veranderingen aan de natuur door een kunstenaar wordt ook wel Land Art genoemd. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis en de vormen van Land Art.

 • Interview met Dick Lubbersen; Land Art kunstenaar Bekijk details

  Dick Lubbersen is 30 jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met Land Art. Echter heeft hij deze kunstvorm 10 jaar geleden pas helemaal omarmd. Wat triggert Lubbersen als hij een stapel bomen ziet? En wat is de rode draad in zijn werk? Dat en meer in dit interview.