Kunst en vriendschap

Vriendschap is een eeuwenoud verschijnsel. Kunstenaars zoeken elkaar op en raken bevriend. Vanwege hun vrije beroep kunnen ze gemakkelijk een nieuwe samenwerking aangaan. Voordeel is dat hieruit vaak de beste initiatieven en kunstwerken ontstaan.
Door de opkomst van social networks en de snelle ontwikkeling van technologie ontstaan veel nieuwe vriendschappen online. Deze vriendschappen zijn voornamelijk gebaseerd op het delen van ervaringen en informatie. In de kunst zie je duidelijk de verschuiving naar co-creatie en interactieve kunst, gebaseerd op delen.
 

  • Co-creatie en interactieve kunst Bekijk details

    Delen doen we allemaal! Het delen van ervaringen met je vrienden is een van de belangrijkste pijlers van de social networks. Met gemiddeld 200 vrienden op Facebook delen we van alles met elkaar. En dan vooral de mooiste of juist de mindere momenten. Dit delen zie je ook terug in de kunstwereld. En dan niet alleen delen met je vrienden, maar ook met medekunstenaars, interdisciplinair en bezoekers van kunst: we hebben het dan over co-creatie en interactieve kunst.

  • DeMakersVan Bekijk details

    Van vriendschap tot succesvol Design House Binnen de kunst- en designwereld zijn er vele voorbeelden te vinden van vriendschappen die tot succesvolle samenwerking leiden. Vrienden inspireren, vullen elkaar aan en zetten hun beste kwaliteiten in om samen tot een prachtig kunstwerk of succesvol bedrijf te komen. DeMakersVan is hiervan een goed voorbeeld.

  • Artistieke vriendschappen Bekijk details

    Van toen tot nu In de kunstgeschiedenis en ook nu nog zijn vele voorbeelden te vinden van bijzondere vriendschappen tussen kunstenaars. Ze werken samen, inspireren elkaar, discussiƫren en corresponderen met elkaar, en sommige vriendschappen eindigen weer.. In dit artikel zijn een aantal artistieke vriendschappen tussen opmerkelijke kunstenaars van toen en nu uitgelicht.