Culturele gebouwen

nessa_flame / Shutterstock.com

Cultuur en architectuur gaan vaak hand in hand. Culturele instellingen zoals musea en theaters hebben een speciale rol in de maatschappij, waarbij een passende architectuur van groot belang is. Hoe speelt de architect in op de veranderende rol van een cultuurinstelling, zoals bijvoorbeeld de bibliotheek? En welke rol speelt cultuur in de wereld van de architectuur?  

Foto: nessa_flame / Shutterstock.com

Terug naar etalage Design en Kunst

  • DE NIEUWE BIBLIOTHEEK Bekijk details

    Van oudsher wordt de bibliotheek gezien als een plaats waar kennis in boekvorm wordt opgeslagen en gedeeld. Met de opkomst van de digitale wereld is die rol echter aan het veranderen. Maar hoe ziet de bieb van de toekomst er dan uit?

  • DE DAG VAN DE ARCHITECTUUR IN MIDDEN-BRABANT Bekijk details

    Op 20 en 21 juni 2015 vond de jaarlijkse Dag van de Architectuur plaats. Door heel het land werden activiteiten georganiseerd. In Tilburg werd het weekend afgetrapt met het Tilburgs Architectuur Film Festival (TiAFF). Architectuur via een cultureel medium dus! In dit artikel meer over de Dag van de Architectuur en het TiAFF.

  • “Alles moet een beleving zijn” – Interview met Herman Hertzberger Bekijk details

    Verborgen op de zolder van een pand vlakbij de Amsterdamse markt vind je architectuurstudio HH. Ik word opgevangen in een klein kamertje vol maquettes terwijl ik wacht op Herman Hertzberger: een van Nederlands bekendste architecten. Als ontwerper van onder andere het muziekpaleis in Utrecht, het Haagse theater aan het Spui en het Chassé theater in Breda is Hertzberger een echte ‘starchitect’.