Uit de Bijzondere Collecties UVA

Terug naar de 'Culinaire Etalage'

Deze lijst zal regelmatig worden aangevuld. 

  • Aaltje de volmaakte en zuinige keukenmeid Bekijk details

    Uit: 'Aaltje, de volmaakte en zuinige keukenmeid: leerende het braaden, kooken, stooven, inleggen, confyten, droogen, enz., van alle spyzen, die ’er in eene burgerkeuken worden toebereid, op de zuinigste, gemaklykste en smaaklykste wyze'

  • De hedendaagsche banketbakker Bekijk details

    Uit: De hedendaagsche banketbakker : nieuw handboek voor banket- en koekbakkers, bevattende 434 recepten, waaronder vele nieuwe; beknopt doch volledig zamengesteld, na eene ruim dertigjarige beoefening. (1851)

  • Nieuw burgerkeukenboek Bekijk details

    Uit: Nieuw burgerkeukenboek : behelzende voorschriften tot gereedmaking van soepen, vleesch, visch, groenten, gebakken, konfituren, melkspijzen, enz. Zoo als die algemeen, in ons land, in de huishouding toebereid worden