Uit de Bijzondere Collecties UVA
Terug naar de 'Culinaire Etalage'
Deze lijst zal regelmatig worden aangevuld.
-
Aaltje de volmaakte en zuinige keukenmeid
Uit: 'Aaltje, de volmaakte en zuinige keukenmeid: leerende het braaden, kooken, stooven, inleggen, confyten, droogen, enz., van alle spyzen, die ’er in eene burgerkeuken worden toebereid, op de zuinigste, gemaklykste en smaaklykste wyze'
-
De hedendaagsche banketbakker
Uit: De hedendaagsche banketbakker : nieuw handboek voor banket- en koekbakkers, bevattende 434 recepten, waaronder vele nieuwe; beknopt doch volledig zamengesteld, na eene ruim dertigjarige beoefening. (1851)
-
Nieuw burgerkeukenboek
Uit: Nieuw burgerkeukenboek : behelzende voorschriften tot gereedmaking van soepen, vleesch, visch, groenten, gebakken, konfituren, melkspijzen, enz. Zoo als die algemeen, in ons land, in de huishouding toebereid worden