Nominaties voor het Gouden Kookboek 2019

Gepubliceerd op: 22 oktober 2019 11:55

Wie ontvangt in 2019 de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek? Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.

Prijsuitreiking op de Avond van het Gouden Kookboek

Aan de vooravond van de Kookboekenweek, Avond van het Gouden Kookboek, op donderdag 7 november, wordt de winnaar bekend gemaakt. Op dit smakelijke feest komt de hele kookboekenwereld samen en reikt de vakjury Het Gouden Kookboek uit. De vakjury van het Gouden Kookboek bestaat uit Janny van der Heijden (culinair publiciste en voorzitter), Jonah Freud (de Kookboekhandel en Parool), Daan van der Valk (Boekhandel De Vries Van Stockum), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredactrice Delicious). De avond wordt gepresenteerd door Esmee Langereis en vindt plaats in Baut Amsterdam.

Genomineerde kookboeken op de shortlist

  • Bouillon – Jean Beddington (Karakter) Een geweldig basisboek van een ervaren chef. Als je de inhoud van dit boek onder de knie krijgt, kun je écht koken.
  • Brits bakboek – Regula Ysewijn (Carrera Culinair) Een must voor bakliefhebbers, geschreven door het Belgische jurylid van The Bake Off.
  • Eten met nijntje – Samuel Levie (Mercis) 5 verhalen en 40 recepten rond het beroemdste konijn ter wereld. Met het aanleren van liefde voor eten kun je niet vroeg genoeg beginnen!
  • Indorock – Vanja van der Leeden (Nijgh Cuisine) Dit boek rockt aan alle kanten. De Indonesische keuken op een uitdagende en eigenzinnige manier.
  • Najat – Najat Kaanache (Luitingh-Sijthoff) Een prachtig gefotografeerd, toegankelijk kookboek van een chef die al 2 jaar op rij de prijs won van Worlds Best Moroccan Cuisine.

Terug naar de Culiniare Etalage