Nadruk koningsontbijt ligt dit jaar op gezonder ontbijt.

Gepubliceerd op: 4 april 2016 15:56

De producten voor het Koningsontbijt 2016 zijn bekend gemaakt. Het ontbijt bestaat dit jaar uit halfvolle melk, smeerkaas naturel, kipfilet, delight jam, zoete fruit & groente spread, halvarine, volkoren brood, licht meerzaden (glutenvrij brood), rijstwafels meergranen, appels en komkommer. De ontbijtpakketten worden op 22 april aan 1,2 miljoen schoolkinderen aangeboden. Dat meldt Koningsspelen.

Samen ontbijten om zo de dag goed te beginnen en voldoende energie te hebben om lekker te bewegen. Dat is wat de kinderen op Koningsdag doen voordat ze starten met de Koningssportdag. Aan alle deelnemende scholen wordt het ontbijt gratis aangeboden door Jumbo Supermarkten in samenwerking met een aantal leveranciers. Scholen kunne in de week van de Koningsspelen met een voucher het ontbijtpakket ophalen bij een nabijgelegen Jumbo.

In 2014 was het ontbijt volgens het Voedingscentrum erg ongezond. De kinderen zouden dat jaar voornamelijk eten hebben gekregen dat vol zat met suiker. Vorig jaar had consumentenorganisatie Foodwatch problemen met het ontbijt. Het zou toen te veel ongezonde producten bevatten. Dit jaar ligt de nadruk bij het Koningsontbijt op een gezonder ontbijt.

Bron: Nationale Onderwijsgids