Kookboek van de maand juli - Van tajine tot havermout

Gepubliceerd op: 1 juli 2016 19:06

De kookboekhandelaren van België en Nederland hebben het boek van Jamila Winwood: Van tajine tot havermout – 60 gezonde recepten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken uitgeroepen tot Kookboek van de maand juli.

Smoothies, quinoa en superfoods – het ontbreekt ons in restaurants, winkels en kookboeken de laatste tijd niet aan extra gezonde ingrediënten. Toch zul je ze niet zo snel associëren met de Marokkaanse keuken. Onterecht, zo laat health coach en lifestyle blogger Jamila Winwood zien. Sterker nog, laat je inspireren door de smaken van Marokko en je geeft je doorgaans ietwat flauwe ‘gezonde’ eten juist extra veel smaak, geur en kleur. 

Lees Jamila’s boek Van tajine tot havermout en je slaat dus twee vliegen in een klap. Of drie, eigenlijk. Niet alleen eet je gezonder en smaakvoller dan ooit tevoren, ook leer je wat meer over de zin en de onzin van onze zucht naar gezond. Jamila weet van de hoed en de rand, en geeft bijvoorbeeld ruiterlijk toe dat het vermijden van tarwe en gluten voor velen van ons strikt genomen niet nodig is. Wel gaat het weglaten ervan bijna als vanzelf gepaard met een gezonde leefstijl. Je laat automatisch allerlei kant-en-klare bewerkte producten, zoals koek en taart staan. En dat doet je lijf goed. Haar nuchtere adviezen geven de lezer grip op de ondoordringbare brij aan voedingsinformatie die dagelijks op ze af komt. Daarbij slaat Jamila niet door in haar adviezen.

Bron: Kookboekvan het jaar