Jacques Meerman geeft lezing over de Nederlandse keuken

Gepubliceerd op: 18 oktober 2016 11:20

Jacques Meerman (auteur van het boek Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken) geeft op donderdag 27 oktober een lezing over de Nederlandse keuken door de eeuwen heen. U bent deze dag van harte welkom om 20.15 uur in de Keizaal van Het Eemhuis in Amersfoort.

Thema Grenzen

Het thema van de Maand van de Geschiedenis is grenzen en wordt vertaald naar de Culinaire Collectie in Het Eemhuis in Amersfoort. Een grens markeert, verbindt en verdeelt. Tijdens zijn lezing gaat Meerman vooral in op de manier waarop de Nederlandse keuken door de eeuwen heen is beïnvloed door wat er aan voedingsmiddelen over de grenzen kwam.

 

Jacques Meerman

Auteur Jacques Meerman schreef het boek Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken, waarin hij de lezer een fascinerende gastronomische reis laat maken. Hij vertelt hoe de traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldwijde invloeden. Zo werd bijvoorbeeld door de Arabische landbouwrevolutie spinazie en bloemkool geïntroduceerd en leerden we in de Middeleeuwen amandelen en de eerste exotische specerijen kennen.

Tickets

Om de lezing bij te wonen kunt u tickets bestellen via de Bibliotheek Eemland. Leden van de Bibliotheek Eemland betalen € 5,- voor een ticket. Niet-leden betalen € 7,50.