Jaar van de Boon officieel van start

Gepubliceerd op: 7 januari 2016 10:07

De Verenigde Naties heeft 2016 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Boon. In 32 landen vonden activiteiten plaats om de boon als gezond, duurzaam en lekker voedingsmiddel op de kaart te zetten.

Blije boon

In Nederland werd de kick-off voor dit jaar gegeven door schaatser Erben Wennemars. Hij verzorgde - als groot bonenliefhebber - een schaatsclinic op de ijsbaan op het Museumplein. TV-kok Mathijs Vrieze serveerde vanuit de Blije Boon-foodtruck een aantal smakelijke bonenhapjes.

Nederlanders eten in verhouding tot andere Europeanen significant minder bonen. De helft van de Nederlanders eet zelfs vrijwel nooit peulvruchten.

In de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding raadt de Gezondheidsraad aan wekelijks peulvruchten te eten. Om het de Nederlanders gemakkelijker te maken regelmatig bonen en peulvruchten te eten, gaat de campagne-organisatieBlije Boon - een initiatief van de Bruine Bonen Bende, bonenfabrikanten, gezondheidsinfluentials en retail – gedurende 2016 overal in het land activiteiten organiseren waarin informatie over én inspiratie voor de dagelijkse maaltijd met bonen centraal staan.

Bron: Foodlog