Restaurantgids Gault & Millau 2017 is uit!

Gepubliceerd op: 11 november 2016 14:18

De Gault & Millaugids 2017 is maandag 7 november gepresenteerd. In de gids worden restaurants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. Vanaf 16 punten behoren restaurants tot de top van Nederland. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan o.a. beste de chef van het jaar en de beste gastheer/vrouw van het jaar.

Inter Scaldes in Kruiningen, De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen hebben in de Gault & Millau-gids voor 2017 19,5 punten. Bord’Eau in Amsterdam volgt met 19 punten. Hoogste nieuwkomers is Tribeca in Heeze (18 punten). De gids werd maandag 7 november in Utrecht gepresenteerd.

De drie restaurants die vorig jaar de Gault&Millau-gids aanvoerden, hebben ook dit jaar de meeste punten: De Leest in Vaassen, Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle (19,5 punten). Het maximale aantal mogelijke punten is 20.

Daarachter volgen Bord’Eau in Amsterdam met 19 punten (+0,5 punt) en De Kromme Watergang in Hoofdplaat met 18,5 punten.

Tribeca
Hoogste nieuwkomer is Tribeca in Heeze. Het recent geopende restaurant van Jan Sobecki, de voormalige chef van Chapeau! in Bloemendaal, staat in de gids met 18 punten.

Nieuwkomers
Ook The White Room in Amsterdam, het restaurant van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, en Meliefste in Wolphaartsdijk zijn voor het eerst in de gids opgenomen. Beide restaurants scoren 16 punten.

De top van de gids voor 2017 is als volgt:
19,5 punten: De Librije (Zwolle), De Leest (Vaassen) en Inter Scaldes (Kruiningen)
19 punten: Bord’Eau (Amsterdam)
18,5 punten: De Kromme Watergang (Hoofdplaat)
18 punten: Ciel Bleu (Amsterdam), De Lindenhof (Giethoorn), Librije’s Zusje (Amsterdam), Joelia (Rotterdam), Parkheuvel (Rotterdam), Tribeca (Heeze), De Treeswijkhoeve (Waalre) en Vinkeles (Amsterdam)
17,5 punten: Beluga Loves You (Maastricht), Bij Jef (Den Hoorn), De Bokkedoorns (Overveen), FG Restaurant (Rotterdam), La Rive (Amsterdam) en Pure C (Cadzand)
17 punten: Fred (Rotterdam), Vermeer (Amsterdam), Da Vinci (Maasbracht), De Leuf (Ubachsberg), De Lindehof (Nuenen), De Nederlanden (Vreeland), De Groene Lantaarn (Zuidwolde), Kasteel Heemstede (Houten), ’t Nonnetje (Harderwijk), ’t Schulten Hues (Zutphen) en Wollericht (St. Oedenrode).

U kunt de Gault & Millaugids hier bestellen.

Bron: ChefsFriends.nl