Bijzondere recepten uit het verleden: Kellog's Cornflakes

Gepubliceerd op: 13 oktober 2016 12:52

Een vegetarische Adventistenkerk bouwde omstreeks 1870 een sanatorium voor mensen met stofwisselingsproblemen. De voedseldeskundige John Kellogg werd daar geneesheer-directeur. Hij bedacht met zijn broer Will de beroemde dunne maisvlokken, “Kellogg’s Cornflakes”.

Elgato bel cornflakes

Ingrediënten

  • 100gr melkchocolade
  • 150gr pure chocolade
  • 15gr margarine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100gr cornflakes
  • 20 kleine papieren cakevormpjes.

Bereidingswijze

Smelt in een pannetje de chocolade en margarine au bain-marie. Voeg de vanillesuiker toe en meng de chocolade goed. Haal de pan van het vuur en laat deze iets afkoelen. Voeg de cornflakes toe. Leg de cakevormpjes op een schaal, lepel er wat van het mengsel in en zet de schaal in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Serveer de koekjes koud.

Uit: “Weet wie je eet”, Dodi Apeldoorn & Tim Beijer, Lisse, 1994.
“De keuken van Chadia en Latifa”, C. Dahraoui & L. Loukili, Nieuwegein, 2002.