Anders Wad! feest van de streek

Gepubliceerd op: 25 oktober 2016 10:43

Op 5 november 2016 bestaat Proeflokaal 'tAiland bij Lauwersoog precies 5 jaar. En dat wordt gevierd! Niet alleen het eerste lustrum van 'tAiland wordt gevierd, ook de liefde voor het Waddenlandschap, de geweldige producenten, hun mooie producten, het water, de lucht en alles wat lekker is.

Streekproducten van het wad

Anders Wad! is een gratis toegankelijk minifestival voor jong en oud. Het wordt op 5 november 2016 gehouden op het einde van de Havenpier van Lauwersoog, rondom 'tAiland. Er is theater, een vuurspuwer, videokunst met plankton en een podium met diverse bands. Daar tussendoor delen vertellers steeds een anekdote of gedachte met het publiek. Er zijn verschillende hapjes van producenten uit de regio. En geïnspireerd op het boek 'Oesters van New York' van Mark Kurlansky hebben we een Waddenvarken gevuld met oesters aan het spit.

Daarbij is er heel veel om zelf te doen. Kinderen en volwassenen kunnen hun eigen poffertjes bakken van oude granen uit de regio, appels schillen met een appelmolentje, met hulp oesters openen of poontjes snijden in het fileerlokaal en die zelf roosteren en opeten, sap trappen op de blenderbike en cider maken van je eigen appels. Neem slechte appels die je op de composthoop wilde gooien vooral mee, dan leer je ter plekke cider maken.

Voor de deur van 'tAiland liggen aan paar garnalenkotters en een handkokkelvisser.Als het weer het toelaat doen zij rondvaarttochten door de haven. In elk geval zijn er rondleidingen aan boord. Ook het zeilschip Ecolution van wijlen Wubbo Ockels doet mee en is open voor bezoekers.Het dagprogramma vindt u hier.

 

Bron: Slowfood.nl