Amsterdams hotel serveert Schipholgans in pop-uprestaurant

Gepubliceerd op: 21 juni 2016 11:56

Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam opent deze zomer een pop-uprestaurant met de focus op duurzaam voedsel. Op de menukaart staat onder meer Schipholgans.

Dat schrijft MissetHoreca. Van 11 juni tot en met 2 oktober staat het pop-uprestaurant in het Dutch Design Hotel Artemis in het teken van natuurlijk, lokaal en diervriendelijk geproduceerd voedsel. “Met producten, verantwoord voor mens en dier en lokale leveranciers die in het teken staan van duurzaamheid”, zegt hotelmanager Sacha Bouwman tegen MissetHoreca.

Zo serveert het restaurant een rilette van Schipholganzen, die rondom het vliegveld worden gevangen en vergast. Daarnaast staan een Pata Negra van ‘gelukkige’ wolvarkens, rivierkreeften uit de gracht op het menu en een burger gemaakt van dubbeldoelkoeien, runderen die zowel melk als vlees opleveren.

Duurzaam en diervriendelijk
Met het pop-uprestaurant wil het hotel invulling geven aan een wereldwijd probleem onder de noemer Organic. “Linksom om rechtsom, het moet anders", zegt Bouman. “Duurzaam, minder belastend, natuurlijk, gezond, lokaal en diervriendelijk.”

Door: Chris Thijssen

Bron: Duurzaambedrijfsleven