Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 128)

  • Amsterdam Symposium on the History of Food

    17 november 2019

    Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november organiseert De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een internationaal Engelstalig symposium over de geschiedenis van eten met als thema: (Post) koloniale voedselwegen : transnationale voedselsystemen creëren, onderhandelen en er weerstand tegen bieden.

    Bekijk details van Amsterdam Symposium on the History of Food

  • Verkiezing van het Multiculinair Kookboek 2019

    6 november 2019

    De longlist van de eerste verkiezing van het beste Nederlandse Multiculinair Kookboek van het Jaar is bekend.

    Bekijk details van Verkiezing van het Multiculinair Kookboek 2019

  • Nominaties voor het Gouden Kookboek 2019

    22 oktober 2019

    Wie ontvangt in 2019 de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek? Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.

    Bekijk details van Nominaties voor het Gouden Kookboek 2019

  • In memoriam John Halvemaan

    12 februari 2019

    Op 5 februari 2019 is in zijn woonplaats Amsterdam de chefkok en winnaar van de Johannes van Damprijs 2015 John Halvemaan overleden.

    Bekijk details van In memoriam John Halvemaan

  • Het jaar van het varken

    5 februari 2019

    Vandaag start het Chinese Nieuwjaar: het jaar van het Aarde-varken.

    Bekijk details van Het jaar van het varken

  • Het jaar van de Hond

    16 februari 2018

    Gong Xi Fa Cai!!!! Op 16 februari is het Chinees Nieuwjaar begonnen, het het jaar van de Aarde Hond. Andere Hond-jaren zijn 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006. Beroemde culinaire honden zijn o.a. Joël Broeckaert & Herman den Blijker. Er bestaan onder meer twee Chinese 'culinaire' nieuwjaarsgebruiken.

    Bekijk details van Het jaar van de Hond

  • Avocadosok

    18 januari 2018

    Avocado's zijn heerlijk, maar een perfect rijpe is vaak moeilijk te verkrijgen. De oplossing hiervoor is de avocadosok.

    Bekijk details van Avocadosok

  • Mollentaart

    5 januari 2018

    Zaterdag 6 januari, om 20.30 uur op NPO 1, begint 'Wie is de Mol' 2018. Weer iedere week ondergedompeld in puzzels en complottheorieën. Wat is een beter begin van het nieuwe seizoen, dan een duitse Maulwurfstorte (Mollentaart) te maken voor tijdens de aftrap of finale?

    Bekijk details van Mollentaart

  • Ottolenghi wint Johannes van Damprijs 2016

    17 november 2017

    De Johannes van Damprijs 2016 gaat naar chefkok Yotam Ottolenghi. Hij ontvangt de prijs vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

    Bekijk details van Ottolenghi wint Johannes van Damprijs 2016

  • Kookboeken­7daagse 2017

    10 november 2017

    Dit jaar vindt de Kookboeken7daagse plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, (kook)boekhandels en warenhuizen is er van alles te doen rondom kookboeken. Je kunt er auteurs ontmoeten, er zijn speciale kookboekenworkshops, een Foody Festival, symposia en veel proeverijen!

    Bekijk details van Kookboeken­7daagse 2017