Nieuws
Resultaat 81 - 90 (van 128)
Kookboeken7daagse
5 november 2015
Ook in 2015 organiseert bureau de Wonderneming van zaterdag 7 tot en met zondag 15 november de Kookboeken7daagse. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en warenhuizen in Nederland zijn evenementen rondom kookboeken.
Welk kookboek verdient de Gouden Garde Publieksprijs 2015?
30 oktober 2015
Tot en met woensdag 11 november kunt u aangeven welke genomineerde titel de Gouden Garde publieksprijs 2015 verdient.
'Liever lokaal' wint Het Gouden Kookboek 2015
27 oktober 2015
Op de eerste dag van de Kookboekenweek is Liever lokaal. 365 dagen per jaar (Fontaine Uitgevers) van Annette van Ruitenberg, René Zanderink, Elsje Bruijnesteijn en Ruth de Ruwe (fotografie) bekroond tot Gouden Kookboek van 2015.
Restaurantgids Lekker 2016: De Librije op 1
26 oktober 2015
Als eerste restaurantgids heeft Lekker de Top 100 beste restaurants van Nederland bekend gemaakt.
Tentoonstelling ‘Aan tafel! Een boekje open over eetcultuur’
22 oktober 2015
De Koninklijke Bibliotheek (KB) en Museum Meermanno doen van 10 oktober 2015 t/m 31 januari 2016 een boekje open over eetcultuur in Nederland.
Met de kookboeken gaat het beter dan ooit
22 oktober 2015
Op het internet zijn alle denkbare recepten te vinden en de algemene boekenverkoop is de afgelopen jaren flink gedaald. Toch gaat het met de kookboeken juist beter dan ooit.
Kookboekenweek
6 oktober 2015
Van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november is er de Kookboekenweek 2015.
Inzendingen gezocht voor de Joop Witteveen prijs 2015
26 juni 2015
De afdeling Speciale collecties van de Universiteit van Amsterdam nodigt schrijvers uit publicaties voor de Joop Witteveen prijs in te zenden. Dit is een prijs voor de beste publicatie over voedsel in de Lage Landen.
Noten verlengen je leven
18 juni 2015
Mensen die elke dag 10 gram noten eten, leven langer. Dit kwam uit een groot onderzoek van de Universiteit Maastricht. Noten bevatten inderdaad veel goede voedingsstoffen die mogelijk beschermen tegen bepaalde ziektes. Elke dag een kleine hoeveelheid kan prima.
Meer dan de helft van de Nederlanders eet minder vlees
18 juni 2015
Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: ze eten drie of meer keren per week geen vlees. Daarnaast geeft twee derde van de Nederlanders aan veel te doen tegen voedselverspilling. Dat zijn een paar conclusies uit nieuw onderzoek van Motivaction, uitgevoerd in opdracht van het Voedingscentrum.