Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 128)

  • Nederlanders drinken meer bier door alcoholvrije variant Bekijk details

    4 april 2016

    Nederlandse bierbrouwers hebben afgelopen jaar vooral goede zaken gedaan met alcoholvrije en met limonade aangelengde biertjes. De verkoop daarvan zat stevig in de lift. Maar ook de dorst naar pils was in ons land net iets groter dan in 2014, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers. Bron: ANP

    Bekijk details van Nederlanders drinken meer bier door alcoholvrije variant

  • Nadruk koningsontbijt ligt dit jaar op gezonder ontbijt. Bekijk details

    4 april 2016

    De producten voor het Koningsontbijt 2016 zijn bekend gemaakt. Het ontbijt bestaat dit jaar uit halfvolle melk, smeerkaas naturel, kipfilet, delight jam, zoete fruit & groente spread, halvarine, volkoren brood, licht meerzaden (glutenvrij brood), rijstwafels meergranen, appels en komkommer. De ontbijtpakketten worden op 22 april aan 1,2 miljoen schoolkinderen aangeboden. Dat meldt Koningsspelen.

    Bekijk details van Nadruk koningsontbijt ligt dit jaar op gezonder ontbijt.

  • Product placement in YouTube-filmpjes in opspraak Bekijk details

    4 april 2016

    Consumenten- en gezondheidsorganisaties trekken aan de alarmbel nu blijkt dat videobloggers, die met hun YouTube-filmpjes vaak tienduizenden jonge kijkers lokken, steeds vaker ongezonde voeding promoten.

    Bekijk details van Product placement in YouTube-filmpjes in opspraak

  • Het Lokaal in Amersfoort opent haar deuren Bekijk details

    24 maart 2016

    Op zaterdag 26 maart is de officiële opening van Het Lokaal in Amersfoort.

    Bekijk details van Het Lokaal in Amersfoort opent haar deuren

  • Tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity Bekijk details

    23 maart 2016

    Maak kennis met de wereld van één van 's werelds beste chef-koks: Ferran Adrià. Tot en met 3 juli is de tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity in huize Marres in Maastricht te zien.

    Bekijk details van Tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity

  • Nieuwe schijf van vjf Bekijk details

    23 maart 2016

    De nieuwe schijf van vijf is gepresenteerd door het voedingscentrum. Wat opvalt: meer groenten, thee en water drinken, weinig of geen alcohol, minder vlees en nog steeds margarine.

    Bekijk details van Nieuwe schijf van vjf

  • Brood van peulvruchten van AB Mauri Bekijk details

    16 maart 2016

    AB Mauri komt met broodmix voor brood gemaakt van peulvruchten. Peulkorn is een 50 procent broodmix met garbanzobonen (kleine kikkererwten), rode linzen en gele erwten.

    Bekijk details van Brood van peulvruchten van AB Mauri

  • Helft van de Nederlanders wil beter leren koken Bekijk details

    16 maart 2016

    Gezond, gevarieerd en lekker koken is voor veel mensen vanzelfsprekend. Een deel van hen draait zijn hand niet om voor een bijzondere of exotische maaltijd, probeert graag nieuwe recepten en staat enthousiast achter het fornuis. Toch is er een groep mensen (20%) die zich minder goed raad weet in de keuken en graag beter wil leren koken, blijkt uit onderzoek van bureau GfK, in opdracht van het Voedingscentrum. In totaal wil 46% beter leren koken. Aan het onderzoek deden ruim 1.500 Nederlanders mee.

    Bekijk details van Helft van de Nederlanders wil beter leren koken

  • Thuis eten kweken met de Kweecker Bekijk details

    15 maart 2016

    De Kweecker is de allereerste automatisch aangestuurde kweekkas voor in huis of tuin.

    Bekijk details van Thuis eten kweken met de Kweecker

  • Workshop Foodfotografie Bekijk details

    1 maart 2016

    Op zondag 13 maart in Amersfoort geven foodfotografe Ester Overmars en foodstyliste Hester Oppedijk van Veen een workshop over Foodfotografie

    Bekijk details van Workshop Foodfotografie