Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 128)

  • De bewuste visweek

    15 september 2016

    Dit jaar is de Bewuste Visweek van 26 september tot 2 oktober. Als u vis koopt , zorg er dan voor dat je vis met het MSC- of ASC-keurmerk koopt. Zo helpt u mee aan een gezonde zee. Tijdens de Bewuste Visweek ontdekt u bij de Nederlandse supermarkten, visleveranciers, visspecialisten, A-merken en out of home hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

    Bekijk details van De bewuste visweek

  • Eerste Kids Kook Battle

    8 september 2016

    Tijdens Dutch Agri Food Week, van 12 t/m 25 oktober, kunnen kinderen in heel Nederland hun gezonde en lekkere kookkunsten laten zien. In Allerhande die deze week verschijnt, worden kookgekken tussen 10 en 12 jaar opgeroepen mee te doen met de allereerste Kids Kook Battle. Lekkere en gezonde recepten kunnen ingestuurd worden via ah.nl/kidsbattle. Op woensdagmiddag 19 oktober laten 10 finalisten bij de Foodhallen in Amsterdam live hun kookkunsten zien. De winnaar verschijnt met zijn lekkerste en gezonde...

    Bekijk details van Eerste Kids Kook Battle

  • Tentoonstelling: Eten in oorlogstijd

    23 augustus 2016

    Vijf nationaal bekende topkoks namen de uitdaging aan van het Verzetsmuseum: creëer een gerecht met ingrediënten die tijdens de bezettingsjaren beschikbaar waren. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Pierre Wind, Bobby Rust, Angélique Schmeinck, Edwin Florès en Julius Jaspers. Wat hebben deze koks bedacht, en wat aten we tijdens die vijf jaar bezetting? Was dat ongezond? Of viel dat eigenlijk wel mee? De nieuwe tentoonstelling Eten in oorlogstijd geeft een verrassende en onverwachte kijk op deze periode,...

    Bekijk details van Tentoonstelling: Eten in oorlogstijd

  • Workshop vegetarische worst maken

    23 augustus 2016

    Meneer Wateetons heeft zich helemaal verdiept in de vegetarische worst. En daar komt heel wat bij kijken. Veel meer dan bonen en een nepdarm in elk geval. Want worsten hebben een bite nodig, aldus Wateetons.

    Bekijk details van Workshop vegetarische worst maken

  • Foodtrucks op de Ibiza markt van het Eemhavenfestival in Amersfoort

    15 augustus 2016

    Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus brengt het Eemhaven Festival één en al gezelligheid in- en om de Eemhaven in Amersfoort. Óp en rond de Ibiza markt vindt u dan de leukste en lekkerste foodtrucks. Stuk voor stuk origineel, authentiek en met de smakelijkste snacks en gerechtjes. Van de meest verse vis tot de heerlijkste hamburgers en van waanzinnige wraps tot bijzondere barbecues. Geniet van al het lekkers in het grootste en gezelligste openlucht restaurant van Amersfoort!

    Bekijk details van Foodtrucks op de Ibiza markt van het Eemhavenfestival in Amersfoort

  • Eerste Quetzal Chocoladebar opent in Amersfoort

    26 juli 2016

    Op 1 september opent de eerste Quetzal Chocoladebar in Nederland haar deuren, deze vestiging wordt geopend aan de Kamperbinnenpoort in Amersfoort. Franchisenemer Bob van der Heul heeft deze week de sleutels van het pand ontvangen en de franchiseovereenkomst getekend met master franchiser Robert Hoenderdos.

    Bekijk details van Eerste Quetzal Chocoladebar opent in Amersfoort

  • Landelijke appelplukdag 2016

    20 juli 2016

    Kom en proef je eigen vers geplukte appels in een boomgaard bij jou in de buurt! De Landelijke Appelplukdag is dit jaar op zaterdag 24 september. Tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland stellen op die dag hun boomgaard open voor het publiek.

    Bekijk details van Landelijke appelplukdag 2016

  • 250 afleveringen "Karin kookt zonder pakjes en zakjes"

    18 juli 2016

    Karin Luiten viert feest. In krap 6 jaar schreef ze 250 afleveringen in haar Trouw-rubriek 'Karin kookt zonder pakjes en zakjes'. Ze schreef een terugblik.

    Bekijk details van 250 afleveringen "Karin kookt zonder pakjes en zakjes"

  • Workshops fermenteren en worst maken van Wateetons

    1 juli 2016

    Leer van meneer! Foodwriter Meneer Wateetons, auteur van standaardwerken over onder andere worst maken, roken en fermenteren geeft verschillende workshops.

    Bekijk details van Workshops fermenteren en worst maken van Wateetons

  • Kookboek van de maand juli - Van tajine tot havermout

    1 juli 2016

    De kookboekhandelaren van België en Nederland hebben het boek van Jamila Winwood: Van tajine tot havermout – 60 gezonde recepten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken uitgeroepen tot Kookboek van de maand juli.

    Bekijk details van Kookboek van de maand juli - Van tajine tot havermout