Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 128)

 • De bewuste visweek Bekijk details

  15 september 2016

  Dit jaar is de Bewuste Visweek van 26 september tot 2 oktober. Als u vis koopt , zorg er dan voor dat je vis met het MSC- of ASC-keurmerk koopt. Zo helpt u mee aan een gezonde zee. Tijdens de Bewuste Visweek ontdekt u bij de Nederlandse supermarkten, visleveranciers, visspecialisten, A-merken en out of home hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

 • Eerste Kids Kook Battle Bekijk details

  8 september 2016

  Tijdens Dutch Agri Food Week, van 12 t/m 25 oktober, kunnen kinderen in heel Nederland hun gezonde en lekkere kookkunsten laten zien. In Allerhande die deze week verschijnt, worden kookgekken tussen 10 en 12 jaar opgeroepen mee te doen met de allereerste Kids Kook Battle. Lekkere en gezonde recepten kunnen ingestuurd worden via ah.nl/kidsbattle. Op woensdagmiddag 19 oktober laten 10 finalisten bij de Foodhallen in Amsterdam live hun kookkunsten zien. De winnaar verschijnt met zijn lekkerste en gezonde...

 • Tentoonstelling: Eten in oorlogstijd Bekijk details

  23 augustus 2016

  Vijf nationaal bekende topkoks namen de uitdaging aan van het Verzetsmuseum: creëer een gerecht met ingrediënten die tijdens de bezettingsjaren beschikbaar waren. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Pierre Wind, Bobby Rust, Angélique Schmeinck, Edwin Florès en Julius Jaspers. Wat hebben deze koks bedacht, en wat aten we tijdens die vijf jaar bezetting? Was dat ongezond? Of viel dat eigenlijk wel mee? De nieuwe tentoonstelling Eten in oorlogstijd geeft een verrassende en onverwachte kijk op deze periode,...

 • Workshop vegetarische worst maken Bekijk details

  23 augustus 2016

  Meneer Wateetons heeft zich helemaal verdiept in de vegetarische worst. En daar komt heel wat bij kijken. Veel meer dan bonen en een nepdarm in elk geval. Want worsten hebben een bite nodig, aldus Wateetons.

 • Foodtrucks op de Ibiza markt van het Eemhavenfestival in Amersfoort Bekijk details

  15 augustus 2016

  Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus brengt het Eemhaven Festival één en al gezelligheid in- en om de Eemhaven in Amersfoort. Óp en rond de Ibiza markt vindt u dan de leukste en lekkerste foodtrucks. Stuk voor stuk origineel, authentiek en met de smakelijkste snacks en gerechtjes. Van de meest verse vis tot de heerlijkste hamburgers en van waanzinnige wraps tot bijzondere barbecues. Geniet van al het lekkers in het grootste en gezelligste openlucht restaurant van Amersfoort!

 • Eerste Quetzal Chocoladebar opent in Amersfoort Bekijk details

  26 juli 2016

  Op 1 september opent de eerste Quetzal Chocoladebar in Nederland haar deuren, deze vestiging wordt geopend aan de Kamperbinnenpoort in Amersfoort. Franchisenemer Bob van der Heul heeft deze week de sleutels van het pand ontvangen en de franchiseovereenkomst getekend met master franchiser Robert Hoenderdos.

 • Landelijke appelplukdag 2016 Bekijk details

  20 juli 2016

  Kom en proef je eigen vers geplukte appels in een boomgaard bij jou in de buurt! De Landelijke Appelplukdag is dit jaar op zaterdag 24 september. Tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland stellen op die dag hun boomgaard open voor het publiek.

 • 250 afleveringen "Karin kookt zonder pakjes en zakjes" Bekijk details

  18 juli 2016

  Karin Luiten viert feest. In krap 6 jaar schreef ze 250 afleveringen in haar Trouw-rubriek 'Karin kookt zonder pakjes en zakjes'. Ze schreef een terugblik.

 • Workshops fermenteren en worst maken van Wateetons Bekijk details

  1 juli 2016

  Leer van meneer! Foodwriter Meneer Wateetons, auteur van standaardwerken over onder andere worst maken, roken en fermenteren geeft verschillende workshops.

 • Kookboek van de maand juli - Van tajine tot havermout Bekijk details

  1 juli 2016

  De kookboekhandelaren van België en Nederland hebben het boek van Jamila Winwood: Van tajine tot havermout – 60 gezonde recepten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken uitgeroepen tot Kookboek van de maand juli.

Paginanavigatie