Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 128)

 • Interactieve avond "Koken met Karin" Bekijk details

  9 november 2016

  De Bibliotheek Bunschoten organiseert een interactieve avond, genaamd “Koken met Karin zonder pakjes en zakjes”. Deze avond vindt (onder begeleiding van schrijfster Karin Luiten) plaats op donderdag 24 november van 19.30 tot 22.00 uur. U bent van harte welkom!

 • Kookboeken7daagse Bekijk details

  3 november 2016

  Ook in 2016 is er een Kookboeken7daagse: en wel van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en warenhuizen maar ook in restaurants en kookstudio's is er van alles te doen rondom kookboeken. Zo kunt u auteurs ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops en leren chef-koks u handige tips & trics.

 • Groenten van de toekomst zijn aangepast aan onze wensen Bekijk details

  3 november 2016

  Wat schaft de pot? In het culinaire lab en de kassen van Bayers groentenzadenmerk Nunhems wordt werk gemaakt van het menu van de toekomst. De nieuwe groenten worden gestyled.

 • Anders Wad! feest van de streek Bekijk details

  25 oktober 2016

  Op 5 november 2016 bestaat Proeflokaal 'tAiland bij Lauwersoog precies 5 jaar. En dat wordt gevierd! Niet alleen het eerste lustrum van 'tAiland wordt gevierd, ook de liefde voor het Waddenlandschap, de geweldige producenten, hun mooie producten, het water, de lucht en alles wat lekker is.

 • Jacques Meerman geeft lezing over de Nederlandse keuken Bekijk details

  18 oktober 2016

  Jacques Meerman (auteur van het boek Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken) geeft op donderdag 27 oktober een lezing over de Nederlandse keuken door de eeuwen heen. U bent deze dag van harte welkom om 20.15 uur in de Keizaal van Het Eemhuis in Amersfoort.

 • Bijzondere recepten uit het verleden: Pittige insectenpesto Bekijk details

  13 oktober 2016

  Insecten zijn heel nuttig als eiwitbron. In verschillende delen van de wereld worden veel insecten gegeten. Alleen in Europa is het eten van insecten ongewoon. Gek eigenlijk, want het zou een levensvatbaar alternatief kunnen zijn voor de intensieve veeteelt en een oplossing voor voedingstekorten. Durft u het aan om pittige insectenpeso klaar te maken?

 • Bijzondere recepten uit het verleden: Lam- en spinazie khoresh (stoofpot) Bekijk details

  13 oktober 2016

  De koninkrijken van Perzië, Assyrië, en Babylon lagen midden in de zgn. ‘vruchtbare halve maan’, een landbouwgebied tussen de Eufraat en Tigris. Deze ligging zorgde gastronomisch gezien, voor veel verse groenten en fruit, maar ook voor toegang tot exotische kruiderijen en de rijke culinaire traditie van het Oosten.

 • Bijzondere recepten uit het verleden: Kellog's Cornflakes Bekijk details

  13 oktober 2016

  Een vegetarische Adventistenkerk bouwde omstreeks 1870 een sanatorium voor mensen met stofwisselingsproblemen. De voedseldeskundige John Kellogg werd daar geneesheer-directeur. Hij bedacht met zijn broer Will de beroemde dunne maisvlokken, “Kellogg’s Cornflakes”.

 • Albert Heijn lanceert Buitenbeentjes in 700 winkels Bekijk details

  6 oktober 2016

  Supermarktketen Albert Heijn gaat het aantal winkels dat Buitenbeentjes in de schappen brengt verhogen van 300 naar 700. Buitenbeentjes zijn groenten en fruit die in kleur of vorm afwijken van de standaard.

 • Veggie Fair, het grootste veggie evenement van Nederland Bekijk details

  29 september 2016

  Zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016 staan tijdens Veggie Fair de duurzame, biologische en veggie lifestyle centraal op Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek.

Paginanavigatie