Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 128)

 • Vanille en wasabi voortaan uit de kas? Bekijk details

  13 oktober 2017

  Exotische gewassen als wasabi, vanille en saffraan worden nu vooral geïmporteerd. Als het aan Wageningen University & Research (WUR) en een aantal grote tuinbouwondernemers ligt, is dat straks verleden tijd

 • Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016 is de winnaar van de Gourmand World Cookbook Awards Bekijk details

  23 juni 2017

  Het jubileumkookboek ‘Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016’ is de winnaar in de categorie ‘Special Prestige Awards’ van de Gourmand World Cookbook Awards. De prijs, welke wordt beschouwd als de meest prestigieuze in de culinaire boekenwereld, is uitgereikt door de organisator, Edouard Cointreau. Het boek werd verkozen tijdens de prijsuitreiking in Yantai, China, waar 500 chef-koks, schrijvers en uitgevers van over de hele wereld bijeen waren.

 • Hollandse Kersenseizoen is gestart! Bekijk details

  14 juni 2017

  Het Hollandse Kersenseizoen is volop gestart. De komende maanden zijn kersen niet weg te denken uit het straatbeeld. Langs vele wegen in Nederland zijn de kersenstalletjes weer geopend, en worden Kersenfeesten of -festivals aangekondigd. Er is zelfs een heus Kersenmuseum, in het hart van de Kromme Rijnstreek (Utrecht), waar je kennis kunt maken met de rijke geschiedenis van de kersenteelt.

 • Tentoonstelling Ik kook, dus ik ben Bekijk details

  15 februari 2017

  Tot en met 30 juli 2017 presenteert het Wereldmuseum Rotterdam de tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. Rotterdam is hiervoor hét perfecte toneel: een wereldstad met een ongekend rijke diversiteit aan eetculturen. Schrijver en historicus Abdelkader Benali en kunsthistorica Alexandra van Dongen presenteren een vertelling over de rol van het voedsel in ons aardse bestaan.

 • Call for papers voor The Amsterdam Symposium on the History of Food 2017 Bekijk details

  9 februari 2017

  'Making sense of taste' is het onderwerp van het 'Amsterdam Symposium on the History of Food 2017' dat wordt gehouden op 17 en 18 november en gaat over de geschiedenis van het voedsel. Voor eventuele bijdragen aan dit symposium is een 'Call for Papers' gedaan.

 • Restaurant Awards 2017 - De Librije opnieuw het beste restaurant van Nederland! Bekijk details

  2 februari 2017

  Het restaurant De Librije is op 17 januari tijdens de Restaurant Awards 2017 verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Het driesterrenrestaurant uit Zwolle wint de prijs voor de derde keer op rij. "Een mooie waardering", stellen eigenaren van het restaurant Thérèse en Jonnie Boer.

 • Michelinsterren 2017 Bekijk details

  14 december 2016

  De nieuwe Michelinsterren zijn maandag 12 december gepresenteerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

 • Culinair boek 'Het verleden op je bord' Bekijk details

  8 december 2016

  Het verleden op je bord toont hoe buitenlandse koks en de Indonesische keuken onze eetcultuur verder hebben verrijkt. Dit prachtig verzorgde boek is rijk geïllustreerd met authentiek en nooit eerder in een modern boek verschenen beeldmateriaal uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek, vergezeld van moderne foodfotografie.

 • Restaurantgids Gault & Millau 2017 is uit! Bekijk details

  11 november 2016

  De Gault & Millaugids 2017 is maandag 7 november gepresenteerd. In de gids worden restaurants beoordeeld op een schaal tot twintig punten. Vanaf 16 punten behoren restaurants tot de top van Nederland. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan o.a. beste de chef van het jaar en de beste gastheer/vrouw van het jaar.

 • Online kookcursus: Een geschiedenis van Royal Food and Feesten Bekijk details

  9 november 2016

  Deze gratis engelstalige kookcursus is bedoeld voor iedereen met een interesse in geschiedenis, voeding en voedsel wetenschap.

Paginanavigatie