Gefrituurde hersenen

In verschillende delen van de wereld worden regelmatig koeien- en schapenhersenen gegeten; bv. Indonesische gulai otek, Franse cervelle de veau, Mexicaanse tacos de sesos en Portugese mioleira. Vroeger was dat in Europa ook heel gewoon. Tegenwoordig, door strikte slachtwetgeving en het risico op Creutzfeldt-Jakob is dit nauwelijks meer gangbaar.

Recept Gefrituurde hersenen

 

Ingrediënten:

  • 1 paar hersenen,
  • zout, 
  • citroen, 
  • peper, 
  • 1 ei, 
  • broodkruimels, 
  • peterselie.

Bereiding:

1. Leg de hersenen in zout water. Ontvel ze.
2. Blancheer de hersenen en laat ze uitlekken.
3. Dompel ze in een geklutst ei, en dan in de broodkruimels.
4. Frituur tot ze goudbruin zijn.
5. Laat ze uitdruppen op keukenpapier.
6. Serveer ze warm, gegarneerd met citroen en peterselie.

Bron:

The Golden Wattle Cookery Book”, M.A. Wylie, 7th ed., Perth, 1940.