Historische happen uit de culinaire collectie

Resultaat 11 - 15 (van 15)

 • Casanovasaus Bekijk details

  De beroemde vrouwenversierder Giacomo Casanova (1725-1798) is beroemd om zijn amoureuze avonturen. Hij stelde echter ook recepten samen. Deze moesten lekker zijn, maar ook zijn libido verhogen.

  Bekijk details van Casanovasaus

 • Pittige Insectenpesto Bekijk details

  Insecten zijn heel nuttig als eiwitbron. Uit paleontologische vondsten blijkt dat insecten een onderdeel waren van het dieet van de oermens. In verschillende delen van de wereld worden nog steeds veel insecten gegeten. Eigenlijk alleen in Europa niet; hoewel het een levensvatbaar alternatief is voor de intensieve veeteelt en een oplossing voor toekomstige voedingstekorten door overbevolking.

  Bekijk details van Pittige Insectenpesto

 • Lam en spinazie Koresh (stoofpot) Bekijk details

  De koninkrijken van Perzië, Assyrië, en Babylon lagen midden in de zgn. ‘vruchtbare halve maan’, een landbouwgebied tussen de Eufraat en Tigris. Deze ligging zorgde gastronomisch gezien, voor veel verse groenten en fruit, maar ook voor toegang tot exotische kruiderijen en de rijke culinaire traditie van het Oosten.

  Bekijk details van Lam en spinazie Koresh (stoofpot)

 • Elgato bel cornflakes Bekijk details

  Een vegetarische Adventistenkerk bouwde omstreeks 1870 een sanatorium voor mensen met stofwisselingsproblemen. De voedseldeskundige John Kellogg werd daar geneesheer-directeur. Hij bedacht met zijn broer Will, de beroemde dunne maisvlokken, “Kellogg’s Cornflakes”.

  Bekijk details van Elgato bel cornflakes

 • Japanse kogelvis Bekijk details

  Al eeuwen wordt er in Japan fugu, ofwel kogelvis, gegeten. Zo heeft archeologisch onderzoek aangetoond, dat fugu al in de Jōmon periode werden gegeten; dat is ca, 2300 jaar geleden.

  Bekijk details van Japanse kogelvis