-
Jamie Oliver
-
Donna Hay
-
Sergio Herman
-
Jeroen Meus
-
Elise Gruppen, Nina de Bruijn
-
Yotam Ottolenghi
-
Jamie Oliver
-
Maroeska Metz
-
Mari Maris
-
Joris Bijdendijk

Speciaal voor smulpapen en fijnproevers is De Culinaire Etalage ontwikkeld. Hier vindt u alles wat u wilt weten over eten, koken, kookboeken, koks en recepten. Laat u informeren over ‘puur’ eten, moleculair koken en koken uit de natuur. De inhoud van De Culinaire etalage, een initiatief van De Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, verandert regelmatig.
Agenda Culinaire etalage
Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.
Aanwinsten
Laura Kieft Het borrelhapjes bakboek
Gedrukt boek
Katy Holder Slow cooked vega
Gedrukt boek
Amande Koeman, Janneke Koeman Food Sisters
Gedrukt boek
Jamie Oliver Veg
Relatief simpele gerechten voor een smaakvolle maaltijd zonder vlees met groenten in de hoofdrol voor vega’s en flexitariërs.
Gedrukt boek
Uit onze Culinaire Collectie
Actueel
Amsterdam Symposium on the History of Food
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november organiseert De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een internationaal Engelstalig symposium over de geschiedenis van eten met als thema: (Post) koloniale voedselwegen : transnationale voedselsystemen creëren, onderhandelen en er weerstand tegen bieden.
17 november 2019
Verkiezing van het Multiculinair Kookboek 2019
De longlist van de eerste verkiezing van het beste Nederlandse Multiculinair Kookboek van het Jaar is bekend.
6 november 2019
Nominaties voor het Gouden Kookboek 2019
Wie ontvangt in 2019 de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek? Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.
22 oktober 2019
In memoriam John Halvemaan
Op 5 februari 2019 is in zijn woonplaats Amsterdam de chefkok en winnaar van de Johannes van Damprijs 2015 John Halvemaan overleden.
12 februari 2019
Het jaar van het varken
Vandaag start het Chinese Nieuwjaar: het jaar van het Aarde-varken.
5 februari 2019
Het jaar van de Hond
Gong Xi Fa Cai!!!! Op 16 februari is het Chinees Nieuwjaar begonnen, het het jaar van de Aarde Hond. Andere Hond-jaren zijn 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006. Beroemde culinaire honden zijn o.a. Joël Broeckaert & Herman den Blijker. Er bestaan onder meer twee Chinese 'culinaire' nieuwjaarsgebruiken.
16 februari 2018
Avocadosok
Avocado's zijn heerlijk, maar een perfect rijpe is vaak moeilijk te verkrijgen. De oplossing hiervoor is de avocadosok.
18 januari 2018
Mollentaart
Zaterdag 6 januari, om 20.30 uur op NPO 1, begint 'Wie is de Mol' 2018. Weer iedere week ondergedompeld in puzzels en complottheorieën. Wat is een beter begin van het nieuwe seizoen, dan een duitse Maulwurfstorte (Mollentaart) te maken voor tijdens de aftrap of finale?
5 januari 2018
Ottolenghi wint Johannes van Damprijs 2016
De Johannes van Damprijs 2016 gaat naar chefkok Yotam Ottolenghi. Hij ontvangt de prijs vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.
17 november 2017
Historische happen uit de culinaire collectie

Hier vindt u authentieke recepten uit het verleden, zoals Engelse Zuringsoep en dronken kip.
Uit Bijzondere Collecties UVA - Fragment van Nieuw burgerkeukenboek
Kookboeken uit Bijzondere Collecties in FoodMuseum
Het programma BinnensteBuiten bezoekt Bijzondere Collecties
Culinaire tweets
Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.
Seizoensgroenten en fruit
Klik op onderstaande knop voor een overzicht van welke groenten en fruit per maand verkrijgbaar zijn.
Naar seizoensgroenten en fruit

Archief van de Culinaire etalage
Contact

De redactie van De Culinaire etalage wordt gevoerd door de Bibliotheek Eemland. Vragen of opmerkingen over de Culinaire etalage? E-mail naar de Culinaire etalage.
Puur eten
Mogelijk gemaakt door:
