Video's Architectuur en Stedenbouw

Resultaat 1 - 10 (van 14)

 • IJzergieterij DRU in Ulft Bekijk details

  Het portiersgebouw van de oude ijzergieterij DRU in Ulft is één van de oudste delen van het DRU-complex. Inmiddels is het industrieel erfgoed rijksmonument geworden en is er grootschalige herbestemming opgezet.

 • Bouw van een schokbetonnen boerderijschuur Bekijk details

  Na de oorlog was al snel duidelijk dat het enorme bouwprogramma voor de Noordoostpolder niet gehaald zou worden met traditionele bouwwijzen. Gedwongen door de omstandigheden werd besloten voor de bouw van boerderijschuren over te gaan op een montagebouw-systeem. Deze schuren bestaan uit geprefabriceerde onderdelen van schokbeton. In zes dagen tijd kon een team van zes man deze montageschuur of schokbetonschuur met behulp van een kraan op een van te voren op de bouwlocatie gestorte fundering in elkaar...

 • Stad van het licht, de vergeten Bijenkorf van Dudok Bekijk details

  De documentaire ‘Stad van licht, de vergeten Bijenkorf van Dudok’ van journalist Peter Veenendaal gaat over de oude Bijenkorf van Rotterdam, ontworpen door de beroemde architect Willem Marinus Dudok. Het gebouw werd in 1930 geopend en was het grootste en modernste warenhuis van Europa. Een sprookjespaleis van glas en steen, vol luxe producten uit de hele wereld. Bron: http://www.documentairenet.nl/

 • De Amsterdamse school Bekijk details

  De Amsterdamse School als architectuurstijl stamt uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Een aantal jonge architecten begonnen zich te verzetten tegen de in hun ogen chaotische woningenbouw uit de 19e eeuw. In dit videofragment vertelt de architect Wijdeveld over de ontwerpen van die tijd. Met beelden van diverse gebouwen in de stijl van de Amsterdamse school, het interieur van de raadszaal van het stadhuis en theater Tuschinski en het Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade.

 • The Airplane Apartment Bekijk details

  KLM heeft biedt via Airbnb een compleet ingerichte Boeing MD-11 als Airplane Apartment aan. In het als appartement ingericht vliegtuig is plaats voor vier personen. Er zijn twee slaapkamers. Het ‘appartement’ heeft een oppervlakte van 366 m2, 116 ramen en in de cockpit natuurlijk een panorama-uitzicht op vliegtuigen. Tijdens het verblijf kunnen films worden bekeken als Snakes on a Plane, The Aviator, Top Gun en Disney’s Planes. Een van de huisregels is, dat je er niet mee mag vliegen.

 • Leeghwaterplas Almere Bekijk details

  Landschapsarchitect Jan Wouter Bruggenkamp vertelt over het ontwerp en de ontwikkeling van de Leeghwaterplas in Almere. En hoe oorspronkelijke uitgangspunten en de uitkomst door gelukkige toevalligheden worden beïnvloed. Bruggenkamp wordt geïnterviewd door Jan Frans de Hartog, de maker van dit filmpje. Dit is een eerste filmpje in de reeks 'De ontdekking van Almere'.

 • Knutselaars van Almere Bekijk details

  Wat hebben Venetië, Barcelona, Harderwijk, Delft, Edam gemeen met Almere? Luister naar Brans Stassen, auteur van het DNA van almere. Van beroep ingenieur, maar uiteindelijk knutselaar aan de stad Almere. Dit is deel 2 in de reeks 'De ontdekking van Almere'.

 • Boekhandel Waanders in Broerenkerk Bekijk details

  Boekhandel Waanders opende op 15 juli 2013 haar nieuwe winkel in de Broerenkerk in Zwolle. Een boekwinkel in een kerk was een lang gekoesterde wens van ondernemer Wim Waanders. Jaren is hij bezig geweest met het plan voor de bijzondere boekwinkel. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de Broerenkerk om te toveren tot een enorme boekhandel met allerlei extra functies. een spectaculaire boekhandel en een voorbeeld van herbestemming van een kerk.

 • Hotel NHOW in 'De Rotterdam' Bekijk details

  Sinds begin januari 2014 heeft Rotterdam er een nieuw design-hotel bij. Het gaat om het derde NHOW-hotel ter wereld. De andere vestigingen staan in Berlijn en Milaan. TV rijnmond nam er op 13 januari 214 een kijkje.

 • Growing Green Houses Bekijk details

  De focus op levende structuren in architectuur en bouw vraagt om een volledig andere benadering van zowel het ontwerpproces als ook de realisatie. Slow-food is inmiddels de meesten wel bekend, slow-architecture daarentegen nog nauwelijks. Dit levert zeer inspirerende en mind-shifting discussies op die we in toekomst binnen het begeleidende process graag met geinteresseerden delen.

Paginanavigatie