Schiphol

Boeken bij "Schiphol"

Schiphol behoort tot de grootste luchthavens van Europa en is van groot economisch belang voor Amsterdam. Sinds 2010 is hier de eerste permanente luchthavenbibliotheek ter wereld gevestigd. De Airport Library richt zich op de reizigers als doelgroep; wie meer over Schiphol en de luchtvaart wil weten kan terecht bij de Luchtvaartcollectie in Bibliotheek Haarlemmermeer. De bij dit dossier getoonde boektitels zijn te leen en aanwezig in deze speciale collectie. 

 • Schiphol Bekijk details

  In 1852 werd de Haarlemmermeer drooggelegd. De naam ‘Schiphol’ is met deze voormalige waterplas verbonden. Het is niet helemaal duidelijk of het woord betrekking heeft op een gevaarlijk draaikolk in het meer (scheepsgraf) of op een wijkplaats voor schepen.

  Bekijk details van Schiphol

 • Schiphol en natuur en milieu Bekijk details

  Een luchthaven als Schiphol heeft een grote invloed op de natuurlijke omgeving. Opstijgende toestellen kunnen in botsing komen met overvliegende vogels. Er is luchtvervuiling en geluidsoverlast. Toch is in de omgeving van de luchthaven een rijke flora en fauna te vinden.

  Bekijk details van Schiphol en natuur en milieu

 • De Airport Library op Schiphol Bekijk details

  De eerste permanente luchthavenbibliotheek ter wereld bevindt zich in de vertrekhal voor de intercontinentale vluchten. Het is een verblijfsbibliotheek voor passagiers die geruime tijd moeten wachten voor hun (volgende) vlucht. In 2011 bezochten ruim 300.000 bezoekers deze bibliotheek.

  Bekijk details van De Airport Library op Schiphol

 • De Luchtvaartcollectie van de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer Bekijk details

  Wie meer wil weten over Schiphol en de luchtvaart kan terecht bij de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek van Haarlemmermeer aan het Raadhuisplein in Hoofddorp

  Bekijk details van De Luchtvaartcollectie van de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer

 • Geraadpleegde literatuur Bekijk details

  De bronnen die voor dit themadossier werden geraadpleegd.

  Bekijk details van Geraadpleegde literatuur