Isaac Israels

Deze zomer wordt in Nederland uitgebreid stilgestaan bij het werk van de schilder Isaac Israels. In Den Haag wordt zijn werk in vijf instellingen tentoongesteld: het Haags Historisch Museum, Muzee Scheveningen, Panorama Mesdag. het Louis Couperusmuseum en het Haags Gemeentearchief. In het Amsterdams Stadsarchief is tot en met 26 augustus een expositie te zien van het Amsterdamse werk van Israels.
 

 • Isaac Israels in Amsterdam Bekijk details

  Van 15 juni tot en met 26 augustus 2012 is in het Stadsarchief de tentoonstelling ‘Isaac Israels in Amsterdam’ te bekijken. Voor het eerst werd een expositie georganiseerd rond het Amsterdamse werk van Isaac Israels (1865-1934), één van Nederlands belangrijkste impressionisten.

  Bekijk details van Isaac Israels in Amsterdam

 • Isaac Israels jeugd en Amsterdamse jaren Bekijk details

  Het oeuvre dat Isaac Israels heeft nagelaten telt tussen de 3.000 en 4.000 schilderijen en duizenden tekeningen en aquarellen. In het Amsterdams Stadsarchief is deze zomer een tentoonstelling te zien van werk dat hij in Amsterdam maakte, de stad waar hij geboren werd, maar niet zijn hele leven heeft gewoond.

  Bekijk details van Isaac Israels jeugd en Amsterdamse jaren

 • Isaac Israels' latere levensjaren Bekijk details

  Het oeuvre dat Isaac Israels heeft nagelaten telt tussen de 3.000 en 4.000 schilderijen en duizenden tekeningen en aquarellen. In het Amsterdams Stadsarchief is deze zomer een tentoonstelling te zien geweest van werk dat hij in Amsterdam maakte, de stad waar hij geboren werd, maar niet zijn hele leven heeft gewoond.

  Bekijk details van Isaac Israels' latere levensjaren

 • Israels & Hirsch Bekijk details

  Isaac Israels, zoon van Jozef Israels, groeit op tussen de vertegenwoordigers van de Haagse School, waaronder zijn vader. Maar al vroeg ontwikkelt hij zijn eigen stijl. Hij wordt vaak aangeduid als dé Nederlandse Impressionist. Hij schildert het moderne leven, vooral dat van de grote stad. Het nachtelijke uitgaansleven is een onuitputtelijke bron. In Amsterdam zijn bv. de mensen in volksbuurten, zoals de Haarlemmerdijk, de Zeedijk en de Jordaan onderwerp voor zijn schilderijen; in Scheveningen het...

  Bekijk details van Israels & Hirsch

 • Geraadpleegde bronnen Bekijk details

  Gebruikte bronnen bij het themadossier over Isaac Israels.

  Bekijk details van Geraadpleegde bronnen