Verkiezingsdebat over klimaat & natuur

15 maart 2019, van 16:30 tot 18:00 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Binnenkort zijn er Provinciale Verkiezingen. Wat willen de Zeeuwse politieke partijen in de komende periode gaan bereiken? Wat gaan we doen met het klimaat het Zeeuwse landschap?

Op 15 maart is er na de Klimaatmars Zeeland (#teamzeeland!) een verkiezingsdebat in de ZB, georganiseerd door de natuur- en milieuorganisaties van Zeeland.

Een half jaar geleden hebben we naar alle politieke partijen de Groene Speerpunten voor de verkiezingen van 2019 gestuurd. Doel van de speerpunten was om politieke partijen idee├źn te geven om de samenleving te verduurzamen. Een allerlei aan speerpunten over biodiversiteit, het Zeeuwse landschap, energietransitie, circulaire economie en klimaatverandering.

In ieder geval staat klimaatverandering hoog op de politieke agenda bij de verkiezingen voor Provinciale Staten op 20 maart. De twaalf CDA-lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen pleitten voor 'realisme en gezond verstand' bij het nemen van klimaatmaatregelen. In reactie stelden de D66-lijsttrekkers dat provincies hun reserves zouden moeten besteden aan schone energie, laadpalen en isolatie van huizen.

De politici krijgen diverse stellingen voorgelegd. Naast een stelling over de klimaatverandering zullen er nog diverse stellingen aan de politici worden voorgelegd over o.a. het Zeeuwse landschap en biodiversiteit. Denk daarbij aan de kwesties van nieuwe recreatieparken langs de Deltawateren, het afronden van het Natuur Netwerk Zeeland (vroeger de EHS) en zonneweides in het landschap.