Uit de Bijzondere Collecties UVA

Deze lijst zal regelmatig worden aangevuld. 

  • Aaltje de volmaakte en zuinige keukenmeid Bekijk details

    Uit: 'Aaltje, de volmaakte en zuinige keukenmeid: leerende het braaden, kooken, stooven, inleggen, confyten, droogen, enz., van alle spyzen, die ’er in eene burgerkeuken worden toebereid, op de zuinigste, gemaklykste en smaaklykste wyze'

    Bekijk details van Aaltje de volmaakte en zuinige keukenmeid

  • De hedendaagsche banketbakker Bekijk details

    Uit: De hedendaagsche banketbakker : nieuw handboek voor banket- en koekbakkers, bevattende 434 recepten, waaronder vele nieuwe; beknopt doch volledig zamengesteld, na eene ruim dertigjarige beoefening. (1851)

    Bekijk details van De hedendaagsche banketbakker

  • Nieuw burgerkeukenboek Bekijk details

    Uit: Nieuw burgerkeukenboek : behelzende voorschriften tot gereedmaking van soepen, vleesch, visch, groenten, gebakken, konfituren, melkspijzen, enz. Zoo als die algemeen, in ons land, in de huishouding toebereid worden

    Bekijk details van Nieuw burgerkeukenboek