Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 123)

  • Het jaar van de Hond

    16 februari 2018

    Gong Xi Fa Cai!!!! Op 16 februari is het Chinees Nieuwjaar begonnen, het het jaar van de Aarde Hond. Andere Hond-jaren zijn 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006. Beroemde culinaire honden zijn o.a. Joël Broeckaert & Herman den Blijker. Er bestaan onder meer twee Chinese 'culinaire' nieuwjaarsgebruiken.

    Bekijk details van Het jaar van de Hond

  • Avocadosok

    18 januari 2018

    Avocado's zijn heerlijk, maar een perfect rijpe is vaak moeilijk te verkrijgen. De oplossing hiervoor is de avocadosok.

    Bekijk details van Avocadosok

  • Mollentaart

    5 januari 2018

    Zaterdag 6 januari, om 20.30 uur op NPO 1, begint 'Wie is de Mol' 2018. Weer iedere week ondergedompeld in puzzels en complottheorieën. Wat is een beter begin van het nieuwe seizoen, dan een duitse Maulwurfstorte (Mollentaart) te maken voor tijdens de aftrap of finale?

    Bekijk details van Mollentaart

  • Ottolenghi wint Johannes van Damprijs 2016

    17 november 2017

    De Johannes van Damprijs 2016 gaat naar chefkok Yotam Ottolenghi. Hij ontvangt de prijs vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

    Bekijk details van Ottolenghi wint Johannes van Damprijs 2016

  • Kookboeken­7daagse 2017

    10 november 2017

    Dit jaar vindt de Kookboeken7daagse plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, (kook)boekhandels en warenhuizen is er van alles te doen rondom kookboeken. Je kunt er auteurs ontmoeten, er zijn speciale kookboekenworkshops, een Foody Festival, symposia en veel proeverijen!

    Bekijk details van Kookboeken­7daagse 2017

  • Vanille en wasabi voortaan uit de kas?

    13 oktober 2017

    Exotische gewassen als wasabi, vanille en saffraan worden nu vooral geïmporteerd. Als het aan Wageningen University & Research (WUR) en een aantal grote tuinbouwondernemers ligt, is dat straks verleden tijd

    Bekijk details van Vanille en wasabi voortaan uit de kas?

  • Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016 is de winnaar van de Gourmand World Cookbook Awards

    23 juni 2017

    Het jubileumkookboek ‘Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016’ is de winnaar in de categorie ‘Special Prestige Awards’ van de Gourmand World Cookbook Awards. De prijs, welke wordt beschouwd als de meest prestigieuze in de culinaire boekenwereld, is uitgereikt door de organisator, Edouard Cointreau. Het boek werd verkozen tijdens de prijsuitreiking in Yantai, China, waar 500 chef-koks, schrijvers en uitgevers van over de hele wereld bijeen waren.

    Bekijk details van Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016 is de winnaar van de Gourmand World Cookbook Awards

  • Hollandse Kersenseizoen is gestart!

    14 juni 2017

    Het Hollandse Kersenseizoen is volop gestart. De komende maanden zijn kersen niet weg te denken uit het straatbeeld. Langs vele wegen in Nederland zijn de kersenstalletjes weer geopend, en worden Kersenfeesten of -festivals aangekondigd. Er is zelfs een heus Kersenmuseum, in het hart van de Kromme Rijnstreek (Utrecht), waar je kennis kunt maken met de rijke geschiedenis van de kersenteelt.

    Bekijk details van Hollandse Kersenseizoen is gestart!

  • Tentoonstelling Ik kook, dus ik ben

    15 februari 2017

    Tot en met 30 juli 2017 presenteert het Wereldmuseum Rotterdam de tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. Rotterdam is hiervoor hét perfecte toneel: een wereldstad met een ongekend rijke diversiteit aan eetculturen. Schrijver en historicus Abdelkader Benali en kunsthistorica Alexandra van Dongen presenteren een vertelling over de rol van het voedsel in ons aardse bestaan.

    Bekijk details van Tentoonstelling Ik kook, dus ik ben

  • Call for papers voor The Amsterdam Symposium on the History of Food 2017

    9 februari 2017

    'Making sense of taste' is het onderwerp van het 'Amsterdam Symposium on the History of Food 2017' dat wordt gehouden op 17 en 18 november en gaat over de geschiedenis van het voedsel. Voor eventuele bijdragen aan dit symposium is een 'Call for Papers' gedaan.

    Bekijk details van Call for papers voor The Amsterdam Symposium on the History of Food 2017