Lezing over etiquette bij de adel inclusief Royal tea

14 april 2019, van 14:30 tot 23:59 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Kosten: € 10,00 voor royal tea en lezing

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: op Koningsdag komt de koninklijke familie naar Amersfoort. Maar hoe heurt het nou eigenlijk bij de adel? Kom 14 april naar de Bibliotheek het Eemhuis in Amersfoort om alles over adellijke etiquette te leren. Voor de lezing kan iedereen aanschuiven voor wat thee met allerlei lekkers.

Waar horen je mes en vork te liggen? En waar laat je deze als je klaar bent met eten? En mag je eigenlijk onder een etentje wel naar de wc gaan? Om 15.30 uur start in de Keizaal de lezing van kunsthistoricus Tim Smeets over etiquette bij de adel. Tim Smeets is conservator bij het Openlucht Museum & werkt ook voor Museum van Loon.

Royal Tea

Voor de lezing is er een royal tea voor de bezoekers. Deze start om 14.30 uur bij espressobar De Draak (in het Eemhuis). Er staat thee met allerlei lekkers klaar.

Koninklijke stadswandeling

Voorafgaand aan de royal tea is het mogelijk om met een gids van Gilde Amersfoort een stadswandeling te maken langs de Koninklijke route van 27 april. Deze begint om 13:15 uur bij de Mariënhof en eindigt bij het Eemhuis. Een combinatieticket voor wandeling en royal tea kost € 15,- per stuk. Kies voor deze optie in het bestelproces voor 'plusticket.'

Tickets

Via onderstaande knop kunt u tickets kopen. Let op: als u ook deel wilt nemen aan de stadswandeling, kies dan voor 'plusticket' in het bestelproces.