Speciaal voor smulpapen en fijnproevers is De Culinaire Etalage ontwikkeld. Hier vindt u alles wat u wilt weten over eten, koken, kookboeken, koks en recepten. Laat u informeren over ‘puur’ eten, moleculair koken en koken uit de natuur. De inhoud van De Culinaire etalage, een initiatief van De Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, verandert regelmatig. 

Lekker Lezen en Koken

Uit onze Culinaire Collectie

Aanwinsten

Historische happen uit de culinaire collectie

Vind hier authentieke recepten van lang geleden

Hier vindt u authentieke recepten uit het verleden, zoals Engelse Zuringsoep en dronken kip.

Video's

Kookvideo's van Emma Timmerman

Culinaire blogster Emma Timmerman maakt de lekkerste recepten. Ze is 17 jaar en op internet deelt ze zelf in elkaar “geflanste” favoriete recepten, zoals ze zelf zegt.

Meer

Uit Bijzondere Collecties UVA - Fragment van Nieuw burgerkeukenboek

Archief van de Culinaire etalage

Partners

Kookboeken uit Bijzondere Collecties in FoodMuseum

Het programma BinnensteBuiten bezoekt Bijzondere Collecties

Mogelijk gemaakt door:

Agenda Culinaire etalage

  1. Workshop Historische zoete wijnen

    Mariëlla Beukers geeft op 30 augustus 2017 de workshop ‘Historische zoete wijnen’. De workshop is onderdeel van de summerschool History of the Book.

    Van 13:30 tot 16:30

    Nina van Leerzaal, Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

    wo 30 aug

  2. Workshop: Handgeschreven kookboeken uit de achttiende eeuw

    Marleen Willebrands geeft op 31 augustus 2017 de workshop ‘Handgeschreven kookboeken uit de achttiende eeuw’. De workshop is onderdeel van de summerschool History of the Book.

    Van 13:30 tot 16:30

    Nina van Leerzaal, Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

    do 31 aug

Meer

Contact

De redactie van De Culinaire etalage wordt gevoerd door de Bibliotheek Eemland. Vragen of opmerkingen over de Culinaire etalage? E-mail: culinaire.etalage@gmail.com