Speciaal voor smulpapen en fijnproevers is De Culinaire Etalage ontwikkeld. Hier vindt u alles wat u wilt weten over eten, koken, kookboeken, koks en recepten. Laat u informeren over ‘puur’ eten, moleculair koken en koken uit de natuur. De inhoud van De Culinaire etalage, een initiatief van De Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, verandert regelmatig. 

Lekker Lezen en Koken

Video's

Smeltend snoep met klassieke muziek

Grappig YouTubefilmpje om naar te kijken: Smeltend snoep met klassieke muziek. Gaan ze zoenen die (neger) zoenen?

Meer

Seizoensgroenten en fruit

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van welke groenten en fruit per maand verkrijgbaar zijn.

Aanwinsten

Historische happen uit de culinaire collectie

Vind hier authentieke recepten van lang geleden

Hier vindt u authentieke recepten uit het verleden, zoals Engelse Zuringsoep en dronken kip.

Uit Bijzondere Collecties UVA - Fragment van Nieuw burgerkeukenboek

Archief van de Culinaire etalage

Partners

Kookboeken uit Bijzondere Collecties in FoodMuseum

Het programma BinnensteBuiten bezoekt Bijzondere Collecties

Mogelijk gemaakt door:

Agenda Culinaire etalage

  1. VegFestNL 2017

    Op 28 en 29 oktober vindt het veganismefestival van Nederland plaats: VEGFESTNL 2017

    28 oktober 2017 t/m 29 oktober 2017

    Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw begane grond, Expozaal en 1e verdieping

    28 okt t/m 29 okt

  2. Amsterdam Symposium on the History of Food 'Making sense of taste'

    Het Amsterdam Symposium on the History of Food is in 2017 op 17 en 18 november. Het thema van dit jaar is Making Sense of Taste.

    17 november 2017 t/m 18 november 2017

    Aula Universiteit van Amsterdam Singel 411, 1012 XM Amsterdam.

    17 nov t/m 18 nov

  3. Kastanjes rapen en poffen op Landgoed Groeneveld

    Op vrijdagmiddag 20 oktober kunnen kinderen onder leiding van culinair schrijfster Elsje Bruijnesteijn in het mooie bos bij Kasteel Groeneveld kastanjes rapen en ze daarna poffen (en opeten natuurlijk!).

    Van 15:30 tot 17:30

    Kasteel Groeneveld in Baarn

    vr 20 okt

  4. Voedselstillevens in het Frans Hals Museum

    Wat vertellen voedselstillevens ons over koloniale en handelsrelaties in de Gouden Eeuw? Dat kunt u zien in A Global Table.

    13 oktober 2017 t/m 7 januari 2018

    Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem

    13 okt t/m 07 jan

  5. Wereld Veganismedag 2017

    Wereld Veganisme Day wordt jaarlijks gevierd op 1 november, door veganisten over de hele wereld. De dag werd in 1994 opgericht door Louise Wallis, de toenmalige president en voorzitter van The Vegan Society...

    1 november 2017

    wo 01 nov

Meer

Contact

De redactie van De Culinaire etalage wordt gevoerd door de Bibliotheek Eemland. Vragen of opmerkingen over de Culinaire etalage? E-mail: culinaire.etalage@gmail.com