Skyline van Almere

De digitale etalage Architectuur & Stedenbouw met leestips uit de collectie van Nederlandse openbare bibliotheken over architectuurprijzen, stedenbouw, architecten, woningontwerp, ruimtelijke ordening, landschapsontwerp en stadsplanning. Nieuws over architectuur leest u via de Nieuwskrant Architectuur & Stedenbouw. Ook kunt u korte architectuurfilmpjes bekijken. De inhoud van de etalage verandert regelmatig. Een initiatief van denieuwebibliotheek Almere en Plusbibliotheek Flevoland

Uit onze collectie over Architectuur en Stedenbouw

Architectuur

100 jaar De Stijl

100 jaar De Stijl

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Theo van Doesburg de kunstenaarsgroep ‘De Stijl’ in Leiden heeft opgericht. In heel Nederland wordt dit jubileum gevierd met bijzondere tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en dergelijke. De aftrap van het feestjaar vond plaats in Den Haag met de grootste Mondriaan ter wereld op de gevel van het gemeentehuis.

Uitgelicht over Architectuur

Tweets architectuur en stedenbouw

Powered by

Contact

Archiprix 2017

Archiprix bookcovers

Archiprix presenteert het beste afstudeerwerk van de masteropleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Architect als romanfiguur

Architecten zijn ook hoofdpersoon in thrillers, detectives, literaire boeken, science fiction, romantische verhalen. Hier enige leestips.

 • The girl before; a novel

  J.P. Delaney

  Twee vrouwen, de ene gelukkig, de andere overlijdt op mysterieuze wijze, zijn met elkaar verbonden door het minimalistische huis waar ze na elkaar woonden en waar regels gelden die de architect heeft opgesteld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van The girl before; a novel

 • Die laatste zomer

  Tatiana de Rosnay

  Als een door zijn vrouw verlaten architect met twee lastige puberkinderen met zijn zuster de plaats aan de westkust van Frankrijk bezoekt waar zij in hun jeugd hun vakanties doorbrachten, komen veel herinneringen...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Die laatste zomer

 • De manipulator

  Anne Daniel

  Een vlotte, sympathieke 35-jarige vrouw, die in opdracht mensen manipuleert, wordt geconfronteerd met een voormalig slachtoffer die wraak wil nemen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De manipulator

 • Meneer Mac en ik

  Esther Freud

  In een Engels kustplaatsje raakt een 11-jarige jongen bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog onder de invloed van een Schotse architect, van wie de dorpsbewoners denken dat hij een Duitse spion is.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Meneer Mac en ik

 • High-Rise

  J.G. Ballard

  De bewoners van een luxe torenflat in Londen raken verwikkeld in een klassenoorlog.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van High-Rise

Architectuur foto's

 • Villa Savoye

Architectuur & Stedenbouw Nieuws

dagelijks Architectuur & Stedenbouw nieuws

Eerder in de etalage architectuur

In de digitale etalage Architectuur & Stedenbouw worden regelmatig berichten geplaatst die de moeite waard zijn om even de aandacht op te vestigen. Deze berichten verdwijnen na verloop van tijd van deze pagina. Door op de link te klikken, kunnen oudere items toch nog worden bekeken. Veel plezier!

Leestips Architectuur & Stedenbouw

Geïnteresseerd in architectuur en stedebouw? Hier leestips uit de collectie van openbare bibliotheken.

Over architecten

Architectuur is eeuwenoud. Architectuur, oud of nieuw, roept bij vrijwel iedereen emoties op. Maar wie zijn de ontwerpers, de architecten? In de openbare bibliotheek vindt u een antwoord op deze vraag.