Skyline van Almere

De digitale etalage Architectuur & Stedenbouw met leestips uit de collectie van Nederlandse openbare bibliotheken over architectuurprijzen, stedenbouw, architecten, woningontwerp, ruimtelijke ordening, landschapsontwerp en stadsplanning. Nieuws over architectuur leest u via de Nieuwskrant Architectuur & Stedenbouw. Ook kunt u korte architectuurfilmpjes bekijken. De inhoud van de etalage verandert regelmatig. Een initiatief van denieuwebibliotheek Almere en Plusbibliotheek Flevoland

Architectuur

Duiker en Zonnestraal

Zonnestraal Hilversum

Jan Duiker (Johannes Duiker) werd geboren in Den Haag in 1890. Duiker was een belangrijke vertegenwoordiger van de Nieuwe Zakelijkheid van de jaren 1920 – 1940. Eén van zijn werken is het Sanatorium Zonnestraal in Hilversum.

Uitgelicht over Architectuur

Tweets architectuur en stedenbouw

Powered by

Contact

Schokbetonschuren

Schokbetonschuur

De Noordoostpolder is de enige plek waar de schokbetonnen schuren met hun markante uiterlijk voorkomen.

Architect als romanfiguur

Architecten zijn ook hoofdpersoon in thrillers, detectives, literaire boeken, science fiction, romantische verhalen. Hier enige leestips.

 • Angst

  Dirk Kurbjuweit

  Een jonge architect en zijn vrouw en twee kleine kinderen wonen in een mooi, oud huis in een goede wijk in Berlijn. Alles lijkt in orde, maar dan krijgt de vrouw brieven van een onderbuurman.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Angst

 • Nu ik

  Rutger Pontzen

  Een 55-jarige kunstcriticus kijkt terug op zijn leven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nu ik

 • Spaans bloed; roman

  Felicita Vos

  Als haar tante op sterven ligt, reist een architecte vanuit Nederland terug naar haar Spaanse familie, waar geheimen naar boven komen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Spaans bloed; roman

 • Ondanks de zwaartekracht

  Suzanna Jansen

  Levensgeschiedenis van de Amsterdamse architect Cornelis van Eesteren (1897-1988) en van de balletdanseres Steffa Wine (1913-1991), waarbij de lezer ook veel te weten komt over het leven van de auteur...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ondanks de zwaartekracht

Architectuur foto's

 • Villa Savoye

Architectuur & Stedenbouw Nieuws

dagelijks Architectuur & Stedenbouw nieuws

Eerder in de etalage architectuur

In de digitale etalage Architectuur & Stedenbouw worden regelmatig berichten geplaatst die de moeite waard zijn om even de aandacht op te vestigen. Deze berichten verdwijnen na verloop van tijd van deze pagina. Door op de link te klikken, kunnen oudere items toch nog worden bekeken. Veel plezier!

Leestips Architectuur & Stedenbouw

Geïnteresseerd in architectuur en stedebouw? Hier leestips uit de collectie van openbare bibliotheken.

Over architecten

Architectuur is eeuwenoud. Architectuur, oud of nieuw, roept bij vrijwel iedereen emoties op. Maar wie zijn de ontwerpers, de architecten? In de openbare bibliotheek vindt u een antwoord op deze vraag.