Skyline van Almere

De digitale etalage Architectuur & Stedenbouw met leestips uit de collectie van Nederlandse openbare bibliotheken over architectuurprijzen, stedenbouw, architecten, woningontwerp, ruimtelijke ordening, landschapsontwerp en stadsplanning. Nieuws over architectuur leest u via de Nieuwskrant Architectuur & Stedenbouw. Ook kunt u korte architectuurfilmpjes bekijken. De inhoud van de etalage verandert regelmatig. Een initiatief van denieuwebibliotheek Almere en Plusbibliotheek Flevoland

Uit onze collectie over Architectuur en Stedenbouw

Architectuur

Nederland waterland - wonen met water

Zonnestraal Hilversum

Een groot gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel.Door de eeuwen heen hebben we geleerd ons aan te passen en proactief manierente zoeken om het water de ruimte te geven.

Over architecten

Architectuur is eeuwenoud. Architectuur, oud of nieuw, roept bij vrijwel iedereen emoties op. Maar wie zijn de ontwerpers, de architecten? In de openbare bibliotheek vindt u een antwoord op deze vraag.

Uitgelicht over Architectuur

 • Voorbij de dijken; hoe Nederland met het water werkt

  Paul Meurs;Marinke Steenhuis

  Informatie in woord en beeld over grote waterbouwkundige projecten die op basis van nieuwe inzichten in het waterbeheer ontworpen zijn en in de periode 1995-2050 in Nederland ter bescherming tegen overstromingen...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Voorbij de dijken; hoe Nederland met het water werkt

Powered by

Contact

IJzergieterij DRU

IJzergieterij DRU

Het portiersgebouw van de oude ijzergieterij DRU in Ulft is één van de oudste delen van het DRU-complex. Inmiddels is het industrieel erfgoed rijksmonument geworden en is er grootschalige herbestemming opgezet.

Architect als romanfiguur

Architecten zijn ook hoofdpersoon in thrillers, detectives, literaire boeken, science fiction, romantische verhalen. Hier enige leestips.

 • Het appartement aan Central Park

  Fiona Davis

  Bij de renovatie van een appartement in het beroemde Dakotagebouw in New York City vindt een binnenhuisarchitecte drie oude hutkoffers waardoor een familieverleden gaat leven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het appartement aan Central Park

 • World without end

  Ken Follett

  Aan de hand van vier personages, onder wie een bouwmeester die de 12e eeuwse gotische kathedraal van Knightsbridge wil restaureren, wordt een beeld gegeven van het politieke, sociale en godsdienstige leven...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van World without end

 • Ver weg van het stadsgewoel

  Thomas Hardy

  In de tweede helft van de 19e eeuw erft een jonge, onafhankelijke vrouw in het Engelse district Wessex een boerderij en worstelt met haar nieuwe beroep en drie aanbidders.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ver weg van het stadsgewoel

 • Ondanks de zwaartekracht

  Suzanna Jansen

  Levensgeschiedenis van de Amsterdamse architect Cornelis van Eesteren (1897-1988) en van de balletdanseres Steffa Wine (1913-1991), waarbij de lezer ook veel te weten komt over het leven van de auteur...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ondanks de zwaartekracht

Architectuur foto's

 • Villa Savoye

Architectuur & Stedenbouw Nieuws

dagelijks Architectuur & Stedenbouw nieuws

Eerder in de etalage architectuur

In de digitale etalage Architectuur & Stedenbouw worden regelmatig berichten geplaatst die de moeite waard zijn om even de aandacht op te vestigen. Deze berichten verdwijnen na verloop van tijd van deze pagina. Door op de link te klikken, kunnen oudere items toch nog worden bekeken. Veel plezier!

Leestips Architectuur & Stedenbouw

Geïnteresseerd in architectuur en stedebouw? Hier leestips uit de collectie van openbare bibliotheken.